EnergiWatch

Jysk kommune kan være på vej med vindmøllestop

Venstre i Varde kommune vil ikke have flere vindmøller stillet op, efter det har vist sig, at man har nået sit mål for andelen af møllestrøm.

Ti nye vindmøller i Varde kommune kan blive et endegyldigt punktum for udbygningen af vindmøllekraft i området.

Det skriver Jydske Vestkysten efter et byrådsmøde tirsdag. Avisen har tidligere beskrevet, hvordan planer om at bygge møllerne vil bringe den samlede mængde af kommunens elfrobrug fra lokale vindmøller op på omkring 50 pct., og det er mere end kommunens målsætning på 40 pct.

Danmark kan nøjes med hver fjerde vindmølle

Det har fået Venstrepolitikere i byrådet til at ytre ønske om at stoppe udbygningen.

"Jeg kan ikke se anden udvej end, at vi få stoppet vindmølleplanen, og jeg håber, vindmøllerne ved Næsbjerg bliver de sidste, der bliver sat op i Varde Kommune," siger Stig Leerbeck (V) ifølge avisen.

Venstre har et flertal af medlemmer i byrådet på 15 ud af i alt 25.

Kommuner dropper en ud af syv vindmølleplaner

Varde kommune havde ved årsskiftet 98 snurrende vindmøller, og en gennemsnitlig vindmølle er mellem 17 og 18 år gammel.

 

Klik på kommunerne for at se detaljer om vindmølleudbygningen her. Kortet er farvelagt efter udnyttelsen af de nuværende møller. Beregningen tager højde for den samlede vindudbygning i kommunen, den nuværende gennemsnitlige vindmølles kapacitet og afstanden fra denne til en stor, moderne vindmølle.

European Energy tættere på Vestjysk projekt

Udskældt Varde-udvikler: Tæl lige til tre

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Renewables

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere