EnergiWatch

Siemens bag nyt vestjysk testcenter til havvind

Et 28 MW stort testcenter for havvindmøller bliver nu til virkelighed på den jyske vestkyst. Siemens Wind Power og lokalt vindmøllelaug står bag.

Nissum Bredning Vindmøllelaug opfører sammen med Siemens Wind Power et nyt testcenter for offshoremøller på Lemvig-kanten. Det skriver Berlingske onsdag.

Der er tale om et testcenter på 28 MW, som er en del af energiaftalen fra 2012 og vækstaftalen fra 2014, hvor man besluttede at skabe testkapacitet for i alt 50 MW. Testcentret, som kommer til at levere strøm til omkring 28.000 husstande, får derfor også støtte og har en samlet pris på 300 mio. kr.

"Jeg er meget optaget af, at vindmølle-industrien har mulighed for at teste vindmøller på dansk grund og dansk hav. Det er helt afgørende i forhold til at bringe prisen på elektricitet fra havvind ned, at vi har disse testfaciliteter," udtaler energi-, klima- og forsyningsminister Lars Chr. Lilleholt til Berlingske.

Michael Hannibal, havvindmøllechef i Siemens Wind Power, oplyser desuden til avisen, at selskabet med det nye testcenter vil afprøve sin nye 7 MW-mølle samt nye fundamenter og kabelteknologi.

Ny Suzlon-chef: Fantastisk cadeau til Danmark

Vestas i spil til enormt amerikansk projekt

Suzlon åbner testcenter i Vejle

Rapport: Flaskehals på testpladser kræver handling

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Renewables

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere