EnergiWatch

Vestas-ansatte henter rekordbonus

De ansatte i den danske vindgigant kan glæde sig over en bonus for 2015 på over 35.000 kroner per snude.

Der er mange gode nyheder i dagens årsregnskab for 2015 fra Vestas, og en af dem kommer medarbejderne til gode ved kasse ét.

Vestas har således i mange år kørt et medarbejder-bonusprogram, som alt afhængig af koncernens performance har givet de ansatte i vindmølleselskabet en kontant ekstrabetaling.

I de mange år med krise i Vestas blev det ikke til nogen bonus, men både i 2013 og for 2014 fik medarbejderne en pengegave, og det gør de også i år - og endda en større én af slagsen end tidligere set.

Af regnskabet fremgår det således, at selskabet har levet op til sine egne fastsatte - og for omverden hemmelige - performancemål, og at det udløser en medarbejderbonus på ikke mindre end 101 mio. euro - eller hvad der svarer til 753 mio. kr. med de nuværende kurser.

Det er et godt stykke mere end de 82 mio. euro - ca. 610 mio. kr. - som blev sendt ud til de ansatte for 2014.

Samtidig er det også mere end den hidtidige bonusrekord fra 2013, som lød på 97 mio. euro - eller hvad der svarer til 724 mio. kr.

Af 2015-regnskabet fremgår det, at Vestas ved udgangen af 2015 havde 20.507 ansatte, og de kan altså i gennemsnit se frem til en bonus på ca. 36.700 kr. per snude.

Vestas leverer større udbytte end ventet

Vestas forudser stærkt 2016

Vestas når største ordreindgang nogensinde

 

Forsiden lige nu

Obton klar til at erobre nye solcellemarkeder uden for Europa

Den danske solcelleinvestor Obton vil flytte investeringerne ud over det europæiske kontinent. Det sker samtidig med, at Obton sigter mod at tredoble kapaciteten over de næste 2-4 år, i takt med at institutionelle investorer også har fået mod på at investere sammen med Obton. I første omgang har en test-tur til USA dog taget en uventet drejning.

Ny undersøgelse: Disse selskaber har de mest tilfredse elkunder

De danske elkunder har målt og vejet elleverandørerne i en ny undersøgelse, hvor branchen samlet forbedrer sig i forhold til sidste år. Kun et selskab er tilsyneladende gået tilbage og har fået mindre tilfredse kunder. Samtidig synes danskerne, at det er blevet lettere at skifte elselskab, og en tendens mod større mobilitet i sektoren giver udslag i større tilfredshed.

Seneste Renewables

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere