EnergiWatch

Alstom får BNDES-godkendelse tilbage

Efter et halvt år ude i kulden får Alstom til marts vigtig brasiliansk godkendelse tilbage.

Kunder til vindmøller fra fransk-amerikanske Alstom kan nu snart igen få billig finansiering i Brasilien. I følge fagmediet Recharge står Alstom til at genvinde den afgørende BNDES-godkendelse til marts - efter et halvt års suspension.

Recharge erfarer desuden, at Alstom ikke mistede sin BNDES-godkendelse, fordi selskabet fejlede i opbygningen af en lokal opbygning af underleverandører. I stedet mistede Alstom BNDES fordi en enkelt af selskabets leverede møller ikke levede op til de brasilianske myndigheders krav om lokalt indhold.

Med Alstom tilbage på det brasilianske marked har Vestas udsigt til styrket konkurrence på det vigtige, sydamerikanske marked. Vestas kunne i december 2015 fortælle, at selskabet var blevet BNDES-godkent. Godkendelsen er afgørende for succes på det brasilianske vindmarked, da den giver kunderne til møllerne mulighed for at opnå billig finansiering.

Vestas mistede sin BNDES-godkendelse tilbage i 2012, hvor reglerne blev strammet. Vestas har bl.a. investeret 240 mio. kr. og indgået partnerskaber i det sydamerikanske land for igen at leve op til kravene.

Nordex sikrer sig nye milliarder

Vestas på vej mod ordre i Brasilien

Forsiden lige nu

Obton klar til at erobre nye solcellemarkeder uden for Europa

Den danske solcelleinvestor Obton vil flytte investeringerne ud over det europæiske kontinent. Det sker samtidig med, at Obton sigter mod at tredoble kapaciteten over de næste 2-4 år, i takt med at institutionelle investorer også har fået mod på at investere sammen med Obton. I første omgang har en test-tur til USA dog taget en uventet drejning.

Ny undersøgelse: Disse selskaber har de mest tilfredse elkunder

De danske elkunder har målt og vejet elleverandørerne i en ny undersøgelse, hvor branchen samlet forbedrer sig i forhold til sidste år. Kun et selskab er tilsyneladende gået tilbage og har fået mindre tilfredse kunder. Samtidig synes danskerne, at det er blevet lettere at skifte elselskab, og en tendens mod større mobilitet i sektoren giver udslag i større tilfredshed.

Seneste Renewables

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere