EnergiWatch

Kapitalfond vil sælge nordjysk energisucces

Der er behov for konsolidering af mindre energivirksomheder, begrunder fonden et muligt salg af energianlæg-producent trods stor vækst.

Den nordjyske producent af energianlæg, Industrivarme, er blevet sat til salg, skriver Børsen. Det er kapitalfonden Vækst Invest Nordjylland, der vil afhænde virksomheden, hvis konverteringsanlæg omdanner primært biobrændsel og sol til varme.

Salget skyldes imidlertid ikke, at det går trægt for Industrivarme. Tværtimod steg virksomheden i regnskabsåret 2014/15 28,5 pct. i bruttofortjeneste til 38,8 mio. kr. med godt en fordobling af resultatet til 8,6 mio. kr. efter skat til følge. Mens selskabet ifølge direktøren står til at hæve bundllinjen med yderligere 20-30 pct. i det kommende år med en omsætning på mere end 200 mio. kr.

"Selvfølgelig vil vi gerne være ejer af noget, der går godt. Men alt er jo i princippet til salg, og vi har været med i fem-seks år. Vi ser helt tydeligt et behov for at konsolidere nogle ting, og det tror vi ikke, at vi kan løfte selv. Umiddelbart ser vi i hvert fald tre-fire virksomheder, der er oplagte generationsskiftekandidater," siger direktør i Vækst Invest Nordjylland, Søren Mølgaard.

Kapitalfonden, der har bl.a. Spar Nord, Nykredit, AP Pension og Vækstfonden som ejere, har været engageret i Industrivarme siden 2009. Ifølge Børsen er det virksomheder som Linka Energy, Tjæreborg Industri, Euro Therm, Nordheat og Xrgi, der er mulige konsolideringspartnere for den formentligt snart afhændede virksomhed.

Mølleplejere vil skabe momentum på lave elpriser

Thy-Mors Energi afviser fusionsplaner

ATP opkøber endnu et dansk vindselskab

ATP skaber servicegigant til olie og vind

Forsiden lige nu

Obton klar til at erobre nye solcellemarkeder uden for Europa

Den danske solcelleinvestor Obton vil flytte investeringerne ud over det europæiske kontinent. Det sker samtidig med, at Obton sigter mod at tredoble kapaciteten over de næste 2-4 år, i takt med at institutionelle investorer også har fået mod på at investere sammen med Obton. I første omgang har en test-tur til USA dog taget en uventet drejning.

Seneste Renewables

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere