EnergiWatch

Enorm amerikansk Vestas-park forsinket

Et næsten 300MW stort vindprojekt med Vestas-møller i USA bliver op til et halvt år forsinket.

Den ikke mindre end 298 MW store Kingfisher-vindpark i den amerikanske stat Oklahoma skulle egentlig være sat i drift i inden udgangen af 2015. Men her et par dage, før nytåret bliver fejret, er det ikke alle møller, som danske Vestas leverer, der snurrer.

Kun omkring to tredjedele ventes at være sat i drift ved den oprindelige deadline. Resten vil først være på plads i første halvdel af 2016, lyder det fra ejeren og udvikleren af parken, energiselskabet Apex Clean Energy til lokalmediet TheEnidNews.com. Her fortæller talspersonen Dahvi Wilson desuden, at baggrunden er ”almindelige konstruktionsforsinkelser.”

Lokale beboere har i længere tid ligget i et juridisk slagsmål med Apex Clean Energy mod Vestas-parken, og ifølge lokalemediet vil en retssag om parken begynde i Oklahoma City til april.

Vestas fik ordren på de 149 V100-2.0 MW-møller til Kingfisher-parken i januar 2015.

Vestas: Aldrig oplevet noget lignende

Her er Vestas' ordrer i 2015

Vestas vinder ordre på 40 MW i Grækenland

Vestas får kinesisk ordre

Forsiden lige nu

Vindmøller trænger sig på i stemmeboksen til kommunalvalget

I en række kommuner vil konflikter og uenighed om antallet af møller og størrelse på dem sandsynligvis få afgørende betydning for tirsdagens kommunalvalg. EnergiWatch guider her til, hvilke kommuner der er værd at holde øje med for vindbranchen i morgen.

"De er idioter, som ønsker, at vi dør"

I et langt interview med magasinet Rolling Stone fortæller Elon Musk om stort og småt. Samtidig langer han hårdt ud efter kritikere, der vædder på kursfald og ifølge ham, skaber falske rygter.

Skotsk regering redder vindleverandør

Den økonomisk trængte fundamentproducent BiFab har sikret en livline fra det skotske selvstyre, der har strikket hjælpepakke sammen, så arbejdet på havpark kan fuldføres.

Seneste Renewables

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere