ANNONCE
Petrobras.jpg

Petrobras-boss får 12 år i brummen

Tidligere direktør for olieselskabets internationale division får 12 år bag tremmer mens også tre andre fængsles.

AF

Korruptionsskandalen om olieselskabet Petrobras ruller fortsat. Midt i aktuelle sager om zika-virus og forurenede olympiske rofaciliteter er den forhenværende direktør for selskabets internationale division, Jorge Zelada, blevet idømt 12 års fængsel for at have modtaget bestikkelse for et svimlende millionbeløb. Det skriver blandt andet BBC.

Den tidligere chef blev anholdt i juli og har siden været bag tremmer i det sydlige Brasilien. Han var anklaget for sammen med en anden Petrobras-leder at have accepteret bestikkelse for godt 200 mio. kr. mod at acceptere en kontrakt til drillingselskabet Vantage. Den medansvarlige, Eduardo Costa Musa, er ligeledes blandt de fængslede.

Antallet, der er kylet i kachotten som led i korruptionssagen, overstiger nu 100. Heriblandt såvel tidligere ansatte, chefer fra andre brasilianske virksomheder og en række toppolitikere i ikke mindst det regerende arbejderparti, hvor anklagerne længe har nået helt op mod præsident DIlma Rousseff. Hun er dog hidtil blevet renset for anklager om kendskab til sagen.

Korruptionen i det desavouerede selskab har også været en medvirkende faktor til, at Brasilien efter fremgang i årevis nu står nærmere recessionens kant. Både foranlediget af det mere end 100 mia. kr., skandalen anslås at have kostet det statsejede olieselskab, og på grund af de vidtforgrenede afledninger af sagen, der har ramt tilliden til landets økonomi, der i forvejen var lammet af de lave råvarepriser.

Dansker sigtet i Petrobras-skandale

Brasiliansk milliardær anholdt i Petrobras-sag

Brasilien optrapper efterforskning i bestikkelsessag

Tre chefer dømt i Petrobras-sag

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her