EnergiWatch

New York lover milliarder til grøn energifond

Guvernøren i New York fremlægger plan om at støtte blandt andet vind med et tocifret milliardbeløb over det kommende årti. Det skal puste liv i investeringer på 200 milliarder mere.

New York vil over de kommende 10 år investere 5 mia. dollar (34,4 mia. kr.) i grøn energi. Det blev vedtaget natten til fredag dansk tid med godkendelsen af Clean Energy Fund (CEF), der skal anvendes til blandt andet at sænke meromkostningerne ved at investere i sol og vind. Det skriver Bloomberg.

Det videre formål med fonden er tofoldigt. Dels skal det hjælpe New York med at opfylde sin ambition om, at halvdelen af delstatens elektricitet i 2030 skal stamme fra genanvendelige energikilder, mens CO2-udledningen skal sænkes med 133 mio. tons. Dels skal det hjælpe med til at skaffe langt større private investeirnger.

New York vil have 50 pct. vedvarende energi i 2030

Ifølge egne vurderinger vil fonden således være med til at tiltrække yderligere 29 mia. dollar (200 mia. kr.) i grøn finansiering fra den private sektor.

"Vi hæver barren når det kommer til at øge brugen af fornybar energi og reducere skadelige kulstofudledninger," siger guvernør Andrew Cuomo ifølge Bloomberg i en meddelelse.

Grønne investeringer slog rekord i 2015

Forsiden lige nu

Vindmøller trænger sig på i stemmeboksen til kommunalvalget

I en række kommuner vil konflikter og uenighed om antallet af møller og størrelse på dem sandsynligvis få afgørende betydning for tirsdagens kommunalvalg. EnergiWatch guider her til, hvilke kommuner der er værd at holde øje med for vindbranchen i morgen.

"De er idioter, som ønsker, at vi dør"

I et langt interview med magasinet Rolling Stone fortæller Elon Musk om stort og småt. Samtidig langer han hårdt ud efter kritikere, der vædder på kursfald og ifølge ham, skaber falske rygter.

Skotsk regering redder vindleverandør

Den økonomisk trængte fundamentproducent BiFab har sikret en livline fra det skotske selvstyre, der har strikket hjælpepakke sammen, så arbejdet på havpark kan fuldføres.

Seneste Politik & Markeder

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere