ANNONCE
Manhattan.jpg Foto: Mark Lennihan

New York lover milliarder til grøn energifond

Guvernøren i New York fremlægger plan om at støtte blandt andet vind med et tocifret milliardbeløb over det kommende årti. Det skal puste liv i investeringer på 200 milliarder mere.

AF

New York vil over de kommende 10 år investere 5 mia. dollar (34,4 mia. kr.) i grøn energi. Det blev vedtaget natten til fredag dansk tid med godkendelsen af Clean Energy Fund (CEF), der skal anvendes til blandt andet at sænke meromkostningerne ved at investere i sol og vind. Det skriver Bloomberg.

Det videre formål med fonden er tofoldigt. Dels skal det hjælpe New York med at opfylde sin ambition om, at halvdelen af delstatens elektricitet i 2030 skal stamme fra genanvendelige energikilder, mens CO2-udledningen skal sænkes med 133 mio. tons. Dels skal det hjælpe med til at skaffe langt større private investeirnger.

New York vil have 50 pct. vedvarende energi i 2030

Ifølge egne vurderinger vil fonden således være med til at tiltrække yderligere 29 mia. dollar (200 mia. kr.) i grøn finansiering fra den private sektor.

"Vi hæver barren når det kommer til at øge brugen af fornybar energi og reducere skadelige kulstofudledninger," siger guvernør Andrew Cuomo ifølge Bloomberg i en meddelelse.

Grønne investeringer slog rekord i 2015

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her