EnergiWatch

Dongs skotske problemfelt endelig sat i produktion

Det store skotske Laggan-Tormore gasfelt er efter en række forsinkelser nu endelig begyndt at producere.

Bedre sent end aldrig.

Sådan kan man sige om det store skotske gasprojekt Laggan-Tormore, som danske Dong Energy er medejer af, og som har været stærkt forsinket. Feltet, som ligger i området vest for Shetlandsøerne, skulle oprindelig være idriftsat tilbage i 2014, men er løbet ind i en række udfordringer i byggefasen, som bl.a. har kostet det britiske entreprenørselskab Petrofac dyrt.

Men feltets operatør og største ejer, franske Total, meddelte mandag på sin hjemmeside, at produktionen fra feltet nu endelig er i gang.

"Laggan-Tormore er en nøglekomponent i vores produktionsvækst i 2016 og fremefter," udtaler Arnaud Breuillac, olie- og gaschef i selskabet.

"Ved at åbne denne nye produktionshub i et dybtvandsområde vest for Shetlandsøerne øger Total Storbritanniens produktionskapacitet og Europas energisikkerhed," siger han videre om feltet, som forventes at producere 90.000 tønder olieækvivalenter om dagen.

Total ejer 60 pct. af feltet, mens skotske SSE og Dong Energy hver ejer 20 pct. Projektet er et af de største og dyreste i det danske energiselskabs olie- og gasportefølje med en tidligere forventet pris på 3,3 mia. pund - altså 32 mia. kr.

Dong går let hen over ny skotsk gasforsinkelse

Hejrefeltet tærer på Dongs tillid til partnere

Dong ændrer på investeringsvægten

Dongs skotske gasstart lader vente på sig

Forsiden lige nu

Vindmøller trænger sig på i stemmeboksen til kommunalvalget

I en række kommuner vil konflikter og uenighed om antallet af møller og størrelse på dem sandsynligvis få afgørende betydning for tirsdagens kommunalvalg. EnergiWatch guider her til, hvilke kommuner der er værd at holde øje med for vindbranchen i morgen.

"De er idioter, som ønsker, at vi dør"

I et langt interview med magasinet Rolling Stone fortæller Elon Musk om stort og småt. Samtidig langer han hårdt ud efter kritikere, der vædder på kursfald og ifølge ham, skaber falske rygter.

Skotsk regering redder vindleverandør

Den økonomisk trængte fundamentproducent BiFab har sikret en livline fra det skotske selvstyre, der har strikket hjælpepakke sammen, så arbejdet på havpark kan fuldføres.

Seneste Olie & Gas

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere