EnergiWatch

CIP får kinesisk partner i Skotland

Den grønne danske investeringsfond CIP skal nu samarbejde med statslig, kinesisk investeringsfond om skotsk vindpark.

En spansk partner bliver byttet ud til en kinesiske for Copenhagen Infrastructure Partners ved havmølleprojektet Beatrice i Skotland. Det sker efter spanske Repsol har besluttet af sælge sin andel på 25 procent i Beatrice-projektet til kinesiske SDIC (State Development and Investment Corporation). SDIC er en af de største, regeringsfinansierede investeringsfonde i Kina.

Beatrice-projektet er planlagt til 588 MW efter myndighederne nedgraderede parken fra oprindeligt over 600 MW. CIP ejer 35 procent af projektet, mens det er skotske SSE, der ejer 40 procent og står for opførelsen og driften af parken. CIP's ejerandel blev øget fra 25 procent til 35 procent så sent som i januar i år.

Beatrice-parken sikrede sig i sin tid en af de lukrative, men også udskældte investeringskontrakter for offshore vind i Storbritannien. Udskældte fordi støtteniveauet ifølge kritikere forgylder ejerne. Parken har fået grønt lys af alle relevante myndigheder, ligesom man er sikret 140 pund pr. produceret megawatt-time i 15 år. I følge ansøgningen til de britiske myndigheder vil parken koste omkring 20 mia. kroner at opføre.

Salget af Repsols ejerandel på 25 procent sker som en del af de omfattende besparelse og frasalg, det kriseramte spanske energiselskab er i færd med at gennemføre. Over de seneste fire måneder har Repsol således frasolgt aktiver for mere end 23 mia. kroner. Med skilsmissen fra Beatrice er selskabet nu helt ude af vindkraft.

Beatrice-parken skal opføres med 84 7 MW møller fra Siemens. Det er endnu ikke afklaret præcis hvornår parken skal være færdigbygget.

CIP snupper en større del af britisk guldæg

CIP har også opdaget britisk guldæg

Forsiden lige nu

Nrgi brød loven: Var i tvivl om vindmølleselskaber producerer el

Danmarks femtestørste energiselskab har ikke haft vandtætte skotter mellem sin monopolvirksomhed og de kommercielle aktiviteter, og dermed bliver NRGi endnu en energikoncern blandt flere, som har brudt elforsyningsloven. Lovbruddet skyldes en tvivl om, hvorvidt vindmølleselskaber skal forstås som elproducerende virksomheder.

Seneste Cleantech

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere