ANNONCE
lilleholt1.jpg Foto: Jeppe B. Nielsen

Råd advarer energiminister mod at afskaffe kommunegaranterede lån

Hos Landdistrikternes Fællesråd ser man på bekymring på en kommercialisering af forsyningssektoren. Konsekvensen kan blive afskaffelse af lån via Kommunekredit.

AF

Hvis man fjerner muligheden for kommunegaranterede lån til eksempelvis varmeværker, vil det skævvride landet, advarer formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard nu.

Om KommuneKredit

KommuneKredit behandlede 207 lån til varmesektoren i 2016, heraf 122 til fjernvarme og 184 til vand- og spildevandsselskaberne. KommuneKredit har kun haft få tilfælde af udlån til selskaber, hvor den kommunale garanti er blevet effektueret.

Kilde: Landdistrikternes Fællesråd

Advarslen falder i en pressemeddelelse fra rådet til energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt som en reaktion på regeringens foreslåede forsyningsstrategi. Her frygter Landdistrikternes Fællesråd, at en kommercialisering af forsyningssektoren vil fjerne adgangen til de kommunegaranterede lån via KommuneKredit.

”At fjerne lån med kommunegaranti til varmeværker og andre kollektive investeringer vil skævvride landet voldsomt og ikke give mulighed for vækst og udvikling i erhverv og bosætning i hele landet,” siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd i pressemeddelelsen.

Han påpeger, at varmeværker i landsbyer ofte ikke kan låne til investeringer af pengeinstitutter. Derfor er KommuneKredits tilbud også kærkommen på landet.

  Forsynings-reform kan udløse milliard-regning

  Regeringen vil lukke fjernvarmehul torsdag

  Bredbåndspulje får kritik for københavnerstøtte  

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her