EnergiWatch

København trækker støtten til Dongs affaldsteknologi

Københavnerne skal fremover selv sortere madrester fra husholdningsaffaldet. Derfor har politikerne i Københavns Kommune besluttet at trække støtten på 160 mio. kr. til Dong Energys såkaldte Renescience-teknologien.

Der er ikke længere brug for Dong Energys Renescience-teknologi, der kan trække biogas ud af husholdningsaffald, i Københavns Kommune. Det står klart, efter politikerne mandag besluttede, at borgerne i hovedstaden fremover selv skal sortere madrester fra husholdningsaffaldet, skriver Ingeniøren.

Derfor har kommunen også valgt at trække en støtte på 160 mio. kr. til Dongs teknologi, der kan producere gas ved at blande vand i affaldet og derefter varme det op. Ifølge Ingeniøren er slutproduktet dog så forurenet med kemikalier, at det ikke kan genanvendes som gødning, men i stedet skal brændes af.

”Renesciences fremtid ville være, hvis teknologien for alvor skulle bruges til københavnernes affald. Vi har valgt at gå en anden vej,” siger Morten Kabell (E), teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, til Ingeniøren.

Han påpeger dog, at der ikke er noget til hinder for, at den tidligere Amagerforbrænding ARC (Amager Ressource Center) bruger teknologien fra Dong. Han konstaterer dog, at det nok ikke vil give mening at bygge et Renescience-anlæg uden at have affaldet fra København med om bord.

Endnu lang vej storsalg af Dongs affaldssats

Japanske sværvægtere vil lave mere skrald til strøm

Novozymes skal levere ingredienser til Dongs affaldssuppe

Forsiden lige nu

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Dansk Energi kræver politisk ro om grøn forskning

Forskning i nye rene energiformer skal have bedre langsigtede rammer, hvis Danmark stadig skal være med, mener Dansk Energi ovenpå FN-møde i Bonn. Mødet var et skridt i den rigtige retning, men der skal langt mere fart på, mener danske græsrødder.

Seneste Energinyt

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere