EnergiWatch

Norsk oliefond vender ryggen til klimaforandrende gasser

Den norske regering har givet mandat til, at den norske oliefond ikke længere skal smide penge i virksomheder, der udleder "klimaforandrende gasser som fossile brændstoffer.

Fremover vil den norske oliefond ikke længere investere i virksomheder, der udleder "klimaforandrende gasser", efter den norske regering har givet mandat til at gå uden om de virksomheder. Det skriver Reuters i følge Dagbladet Børsen.

Fonden har i forvejen bandlyst 66 firmaer af etiske grunde, der blandt andet indebærer produktion af atomvåben, tobak og landminer, men nu er altså også virksomheder, der for eksempel udleder for mange fossile brændstoffer, blevet føjet til listen over bandlyste virksomheder.

Den norske oliefond er på 5584 mia. danske kroner og blev stiftet tilbage i 90'erne med midler fra Norges olie- og gasindtægter fra Nordsøen. Formand for fonden, Johan. H. Andresen, mener dog ikke, at det er noget kuriøst i, at man nu vil gå uden om virksomheder, der udleder klimaforandrende gasser.

"Vi involverer os ikke i politik og stiller derfor ikke spørgsmålstegn ved kriterierne," udtaler Johan H. Andresen.

Forsiden lige nu

Vindmøller trænger sig på i stemmeboksen til kommunalvalget

I en række kommuner vil konflikter og uenighed om antallet af møller og størrelse på dem sandsynligvis få afgørende betydning for tirsdagens kommunalvalg. EnergiWatch guider her til, hvilke kommuner der er værd at holde øje med for vindbranchen i morgen.

"De er idioter, som ønsker, at vi dør"

I et langt interview med magasinet Rolling Stone fortæller Elon Musk om stort og småt. Samtidig langer han hårdt ud efter kritikere, der vædder på kursfald og ifølge ham, skaber falske rygter.

Skotsk regering redder vindleverandør

Den økonomisk trængte fundamentproducent BiFab har sikret en livline fra det skotske selvstyre, der har strikket hjælpepakke sammen, så arbejdet på havpark kan fuldføres.

Seneste Energinyt

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere