ANNONCE
Ikea Solceller.jpg

Ikea ejer flere vindmøller end møbelhuse

Det kan godt være, at man møder et Ikea-varehus næsten uanset hvor i verden, man rejser hen. Men sandsynligheden for at møde en Ikea-mølle er teoretisk større.

AF

Der er 355 Ikea-butikker fordelt på 29 lande. Men de mange møbelhuse må se sig slået af endnu flere Ikea-vindmøller. Den svenske møbelgigant ejer i dag nemlig 415 vindmøller spredt ud over især Europa og Nordamerika.

"Dermed driver Ikea i dag flere vindmøller end butikker, og vi er nu tættere end nogenside før på vores mål om at blive selvforsynet med energi i 2020," skriver Ikea i følge branchemediet Edie i en markedsopdatering.

Ikea-møllerne er dog fordelt på nogle få vindparker, og derfor er det nok overvejende sandsynligt, at flere Ikea-kunder har stiftet bekendtskab med et af kædens varehuse end med en Ikea-mølle. Sidste år besøgte 817 mio. kunder et Ikea-varehus.

Ikea har investeret mere end 12 mia. kroner i vind og sol siden 2009 og har afsat yderligere små fem mia. kroner til investeringer i vedvarende energi. Blandt andet har Ikea installeret 700.000 solceller på sine egne bygningers tage.

Derudover er Ikea så småt gået ind på markedet for salg af solceller til private husstande, ligesom man i Storbritannien har indgået et samarbejde med Solarcentury om lagring af solenergi i batterier til husstande.

Dermed er der udsigt til, at forbrugerne med tiden kan købe alt fra solceller til komfurer til spisestuemøbler i Ikea, hvorefter de med god, grøn samvittighed kan tilberede og fortære en af de over 150 mio. kötbullar, den svenske koncern hvert år sælger.

 

Ikea køber 88 MW vindmøllepark i Canada  

Canada fortsætter vind-vækst  

 

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her