EnergiWatch

Goldman Sachs ser positivt på offshore vind

Især MHI Vestas står til at nyde godt af det boom, der fortsat driver havmøllemarkedet, vurderer den amerikanske investeringsbank.

Vindmølleselskabet MHI Vestas har en god position inden for vindmølleproduktionen på et offshoremarked, som ventes at vokse som følge af faldende omkostninger.

Det vurderer investeringsbanken Goldman Sachs i en analyse.

"MHI Vestas er den næststørste offshore turbineproducent i verden med en akkumuleret markedsandel på 16 pct. i 2016. Vi forventer, at Vestas vil vinde markedsandele i industrien takket været sin nye 9,5 MW-turbine, den største turbine i verden, og dens vægt," skriver Goldman Sachs i analysen.

MHI Vestas, som er et joint venture mellem danske Vestas og japanske MHI, der begge ejer 50 pct. af selskabet, må dog se sig slået af Siemens Gamesa, der har en akkumuleret markedsandel på 73 pct.

Goldman Sachs vurderer nemlig, at Siemens Gamesa er bedst stillet blandt de dækkede selskaber til at udnytte udviklingen på markedet.

"Vi ser offshore vind som en nøglesten i vores "More Lean, More Green"-tese, som ser elproduktion rykke sig hurtigere mod vedvarende energi, end vi først antog. Vi estimerer, at det verdensomspændende potentiale for offshore er tilstrækkeligt til at levere dobbelt så meget, som ud fra International Energy Agencys (IEA) prognose efterspørges i 2014," skriver Goldman Sachs.

Vestas-aktien steg mandag med 0,5 pct. til 564 kr. Tirsdag morgen åbner den 0,4 procent højere.

Siemens Gamesa lander stor serviceaftale

MHI Vestas-ansat får krandel i hovedet og er i kritisk tilstand

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Renewables

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere