ANNONCE
brand vindmølle Vestas _02 national wind watch.jpg Foto: National Wind Watch, arkivfoto.

Brand rammer hollandsk vindmøllepark

Der er hørt en eksplosion forud for branden i den hollandske vindpark Zeewolde, som er en af landets største. To teknikere var på stedet, da ulykken skete.

AF

En vindmølle er brændt ud og to teknikere er blevet tilset af læger efter en ulykke ved en hollandsk vindmøllepark tirsdag. Det skriver en række lokale medier.

Det er endnu uklart, hvordan branden er opstået, men ifølge lokale erhvervsdrivende hørtes en eksplosion forud for branden, som brød ud klokken 12 middag. De to serviceteknikere befandt sig omkring vindmølleparken ved byen Zeewolde, da branden startede. Ifølge serviceselskabet Brettink, for hvem de to teknikere arbejder, er de sluppet uskadt, men en række medier skriver, at de har pådraget sig lette skader.

Brandvæsnet var ikke i stand til at slukke branden, og derfor fik vindmøllen lov til at brænde ud af sig selv. Nu er området omkring møllen afspærret for at undgå risiko for skader, hvis møllen skulle kollapse.

Vindmølleparken ligger i et af de bedste vindområder i det flade Holland, og derfor er der mange anlæg i området. Blandt andet Windpark Zeewolde, som i dag rummer hele 220 møller og 90 nye er på vej.

Det er endnu uklart, hvilken type mølle, der er tale om.

Brandramt V164'er efterlader store kunder uden svar

Brand i MHI Vestas' kæmpemølle får ingen konsekvenser for kunder

Brand rammer østjysk kraftværk

Studie: Brandfare i vindmøller meget større end antaget

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her