EnergiWatch

Make: Næste konsolideringsbølge kan være på vej

Prispresset på branchen kan vokse i de kommende år, og det vil medføre den næste konsolideringsbølge, vurderer Make Consulting.

Prispresset i vindmølleindustrien og fluktuerende markeder kan sætte gang i næste bølge af konsolideringer i vindmølleindustrien.

Det vurderer partner i Make Consulting Steen Broust over for Ritzau Finans.

"Den næste konsolideringsbølge i laget af underleverandører er på vej, og vi forventer også fortsat konsolidering blandt mølleproducenter," siger Steen Broust.

Indførelsen af auktionsbaserede markedsordninger har lagt et ekstra pres på priserne - og mere prispres kan være i vente.

"Det er en udvikling, man godt kunne forestille sig vil accelerere de kommende år. Det vil nødvendigvis medføre, at der er nogle spillere i industrien, som er for små og enten trækker sig ud eller bliver opkøbt," siger Steen Broust.

Nogle af de markeder, som oplever kraftige udsving i øjeblikket, er ifølge Makes Q3 Market Outlook Update Tyskland, Kina og Indien.

Hvor det i Tyskland og Indien er overgangen til nye rammeordninger, der på kort sigt har reduceret forventningerne til opsætninger, så er det i Kina "velkendte" problemer med nettilslutninger, der reducerer potentialet for opsætninger.

"Hvis man er eksponeret mod de her markeder, så har det bestemt en betydning. Vi ser i øjeblikket et styrket fokus på internationalisering blandt kinesiske mølleproducenter," siger Steen Broust.

Hidtil har de kinesiske selskaber dog ikke været så aktive inden for fusioner og opkøb i industrien.

"Fra at have været primært hjemmemarkedsfokuserede, så lægger den udvikling, vi ser i år på det kinesiske marked, mere pres på spillere som Goldwind og Envision til at få globaliseret deres forretning," siger Steen Broust.

Analysehus sænker globalt estimat af vindudbygning

Goldwind lander flere udenlandske aftaler

Vindbranchen er forvandlet: Tre globale kæmper kvaser konkurrenterne

Konsolidering blandt de store vindselskaber næsten afsluttet

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Renewables

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere