ANNONCE
V164_Osterild.jpg Foto: Frank Boutrup Schmidt/Vestas

MHI Vestas piller udbrændt kæmpevindmølle ned

Den store V164-vindmølle i Østerild, der fredag d. 4 august brød i brand, er blevet pillet ned til inspektion.

RITZAU FINANS

MHI Vestas' V164-vindmølle i Østerild er nu taget ned - godt halvanden uge efter, at møllen brød i brand.

Fredag 4. august opstod der en brand i møllehuset på vindmølle-prototypen, der er verdens største med en kapacitet på 9,5 megawatt (MW). Det var umuligt for brandfolk at komme op i 140 meters højde og slukke den, og derfor fik den lov til at brænde ud.

Nu kan arbejdet med at finde årsagen til branden intensiveres, og at demontere møllen var det sikreste og mest effektive valg, forklarer MHI Vestas i en pressemeddelelse.

"En årsag (til branden, red.) er endnu ikke fundet. Selskabets undersøgelse af årsagen vil fortsætte i højere gear, nu hvor møllen er nede. Der er ingen tidstabel for en konklusion på undersøgelsen," skriver selskabet.

V164-møllen er blevet udviklet af først Vestas og siden MHI Vestas, som er et joint venture med japanske Mitsubishi Heavy Industries. Fra en indledende kapacitet på 7 MW er den blevet opgraderet i trin til 8 MW, 9 MW og senest 9,5 MW.

Ifølge Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank, kan hændelsen potentielt skubbe lanceringen af prototypen med nogle måneder.

"Men de møller, der allerede er solgt og opført, bør der ikke være problemer med, da den her mølle er så gennemtestet i de tidligere versioner. Derfor er det nok i en af de nyere versioner, at man finder ting, der kan justeres," siger Jacob Pedersen.

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her