EnergiWatch

MHI Vestas piller udbrændt kæmpevindmølle ned

Den store V164-vindmølle i Østerild, der fredag d. 4 august brød i brand, er blevet pillet ned til inspektion.

MHI Vestas' V164-vindmølle i Østerild er nu taget ned - godt halvanden uge efter, at møllen brød i brand.

Fredag 4. august opstod der en brand i møllehuset på vindmølle-prototypen, der er verdens største med en kapacitet på 9,5 megawatt (MW). Det var umuligt for brandfolk at komme op i 140 meters højde og slukke den, og derfor fik den lov til at brænde ud.

Nu kan arbejdet med at finde årsagen til branden intensiveres, og at demontere møllen var det sikreste og mest effektive valg, forklarer MHI Vestas i en pressemeddelelse.

"En årsag (til branden, red.) er endnu ikke fundet. Selskabets undersøgelse af årsagen vil fortsætte i højere gear, nu hvor møllen er nede. Der er ingen tidstabel for en konklusion på undersøgelsen," skriver selskabet.

V164-møllen er blevet udviklet af først Vestas og siden MHI Vestas, som er et joint venture med japanske Mitsubishi Heavy Industries. Fra en indledende kapacitet på 7 MW er den blevet opgraderet i trin til 8 MW, 9 MW og senest 9,5 MW.

Ifølge Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank, kan hændelsen potentielt skubbe lanceringen af prototypen med nogle måneder.

"Men de møller, der allerede er solgt og opført, bør der ikke være problemer med, da den her mølle er så gennemtestet i de tidligere versioner. Derfor er det nok i en af de nyere versioner, at man finder ting, der kan justeres," siger Jacob Pedersen.

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Renewables

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere