EnergiWatch

Lettere brugte vindmøller i Randers skal væk efter støtteudløb

Efter blot ni år i drift står ti 120 meter høje Siemens-møller til at blive udskiftet ved Randers. Møllerne løber nemlig tør for støtte.

De færreste forestiller sig nok, at en vindmølle kan leve for evigt. Men det er nok også de færreste, der anser en levetid på ni år for at være en høj alder for en moderne vindmølle.

Ikke desto mindre må ti vindmøller nord for Randers – ved udløbet af Mariager Fjord – nu lade livet. Det skriver Berlingske Business.

De ti 120 meter høje Siemens-møller blev taget i brug i november 2008, men hvis det står til ejeren af møllerne, tages de snart ned, skriver Berlingske

Møllernes støtteordningen er nemlig udløbet, og derfor skal møllerne konkurrere med andre og nyere møller med tilskud. Derfor givet det økonomisk mening at udskifte de unge møller med andre møller der kan opnå støtte, vurderer ejeren Wind Estate.

"Vi kan jo ikke sige, at vi er forpligtigede til at drive møllerne i 20 år, fordi vi har fået tilskud i syv år, så vi reelt set bliver udkonkurreret af støtte,« siger direktør i vindprojektudvikleren Wind Estate, Jens Petri Petersen, til Berlingske.

Energiminister Lars Christian Lilleholt siger til Berlingske, at det aldrig har været meningen, at møller skulle udskiftes så kort tid efter støtten udløber.

Siemens Gamesa udskifter sin første direktør

Vindselskab rammes af skattesag

Forsiden lige nu

Obton klar til at erobre nye solcellemarkeder uden for Europa

Den danske solcelleinvestor Obton vil flytte investeringerne ud over det europæiske kontinent. Det sker samtidig med, at Obton sigter mod at tredoble kapaciteten over de næste 2-4 år, i takt med at institutionelle investorer også har fået mod på at investere sammen med Obton. I første omgang har en test-tur til USA dog taget en uventet drejning.

Ny undersøgelse: Disse selskaber har de mest tilfredse elkunder

De danske elkunder har målt og vejet elleverandørerne i en ny undersøgelse, hvor branchen samlet forbedrer sig i forhold til sidste år. Kun et selskab er tilsyneladende gået tilbage og har fået mindre tilfredse kunder. Samtidig synes danskerne, at det er blevet lettere at skifte elselskab, og en tendens mod større mobilitet i sektoren giver udslag i større tilfredshed.

Seneste Renewables

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere