ANNONCE
suzlon vindmøller brasilien.jpg

Brasilien annoncerer nye auktioner i december

Efter to års tørke er det store vindland igen klar til at holde auktioner over vindmølleparker, som skal være i drift i 2021.

RITZAU FINANS

Efter ikke at have tildelt nye kontrakter i to år lægger Brasilien nu op til gennemførelse af to auktioner i december, hvor udviklere kan byde ind med vind- og solenergiprojekter samt projekter baseret på andre teknologiformer.

Det skriver Recharge News.

De to budrunder betegnes A-4, der lægger op til en idriftsættelse i januar 2021, og A-6 med en idriftsættelse i 2023, hvor vind- og solprojekter tilbydes en 20-årig elkøbsaftale.

Den sidste auktion fandt sted i 2015, og den lange periode uden nye aftaler hænger sammen med landets svækkede økonomi og den følgende lave energiefterspørgsel.

I 2016 blev der i Brasilien tilsluttet mere end 2,5 gigawatt ny vindenergikapacitet, og projekttildelingerne frem til og med 2015 har sikret en vis udbygning i 2017 og 2018, men i løbet af 2018 bliver de tidligere indgående kontrakter eksekveret og ordrebogen hos producenterne vil tørre ud.

De nye auktioner kan bringe noget ny aktivitet ind i markedet, men da udsigterne for gennemførelse af de nye projekter hedder 2021 og 2023, kan der opstå noget dødvande indtil da.

"Nedgangen i ordrer, som vi vil se fra 2018 indtil levering af de maskiner, der vil blive indgået kontrakter på i dette års auktioner, er håndterbart," siger Vestas' chef for Brasilien, Rogério Zampronha, til Recharge News.

"Jeg tror, at auktionerne kommer til at ske - lad os håbe, at regeringen ikke aflyser dem," tilføjer han.

Rambøll løber med vindgennembrud i Norge European Energy sælger rettigheder i Brasilien. Forsøg på at afnotere vindgigant kørt af sporet Sløjt regnskab rev 15 mia. af Siemens Gamesas værdi  

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her