EnergiWatch

Dong sælger halvdelen af tysk havvindmøllepark

50 pct. af det tyske havmølleprojekt Borkum Riffgrund 2 skal sælges til Global Infrastructure Partners i en handel til 8,7 mia. kr. Det får Dongs ledelse til at opjustere forventningerne.

Dong Energy har indgået en aftale om at sælge af 50 pct. af det tyske havmølleprojekt Borkum Riffgrund 2 til Global Infrastructure Partners (GIP).

Som følge af aftalen opjusterer Dong Energy forventningerne til driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger, EBITDA, for 2017 fra 15-17 mia. kr. til 17-19 mia. kr.

Borkum Riffgrund 2 er under opførelse og ventes at være fuldt idriftsat i 2019.

"Den samlede salgspris, som er sammensat af købesummen for 50 pct. af projektet og GIP's forpligtelse til at finansiere 50 pct. af betalingerne i henhold til en såkaldt EPC-kontrakt (ingeniørydelser, indkøb og konstruktion) med Dong Energy ligger på cirka 1170 mio. euro (8,7 mia. kr.), der skal betales over en periode fra 2017 til 2019," skriver Dong i en meddelelse til fondsbørsen.

GIP ejer i forvejen 50 pct. af en anden af Dong Energy's tyske havmølleparker, Gode Wind 1.

"Vi er glade for at kunne bygge videre på det partnerskab, vi etablerede med GIP i forbindelse med Gode Wind 1 i 2015. Partnerskabet har været en succes for alle parter, og vi vil gøre vores bedste for at sikre, at samarbejdet om Borkum Riffgrund 2 bliver lige så vellykket," siger Samuel Leupold, der er direktør for Wind Power i Dong Energy.

Transaktionen er betinget af godkendelse fra konkurrencemyndighederne og ventes afsluttet inden udgangen af i år.

Dong kommer med regnskab for andet kvartal torsdag morgen.

Goldman Sachs indrømmer: Vi skulle have forklaret os bedre

Dong betalte trecifret millionbeløb i Hejre-forlig

Dong får rygklap fra ratingbureau og sætter kursrekord

Dongs topchef afviser præcedens for tysk satsning

Forsiden lige nu

Statoil tildeler olie-kontrakter for milliarder

Olieselskabet Statoil har tildelt tre kontrakter til tre forskellige leverandører til en samlet værdi af otte mia. norske kr. Den ene af aftalerne går til Aker Solutions, som for nylig landede en stor kontrakt med Maersk Drilling.

Vestas fusionerer europæiske salgskontorer

Den danske mølleproducent har besluttet sig for at smelte de to salgsenheder for Nordeuropa og Centraleuropa sammen. Det betyder et farvel til Klaus Steen Mortensen, der er chef for Vestas i Nordeuropa.

Seneste Renewables

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere