ANNONCE
GE wind service technicians - AWEA4 - PSP31026-01.jpg Foto: GE

GE's kronprins trækker sig

Der sker store ændringer i ledelsen af en af verdens største industrivirksomheder efter udnævnelse af ny direktør.

AF

Blot få dage efter den amerikanske industrigigant GE valgte John Flannery som ny, adm. direktør, forlader en anden af selskabets magtfulde chefer sit job.

Det er Steve Bloze, hidtidige chef for GE Power, der har opsagt sin stilling. Steve Bloze blev af mange set som favorit til at efterfølge Jack Welch, men i stedet valgte bestyrelsen i GE altså at pege på en anden, intern kandidat. GE Power beskæftiger sig primært med konstruktion af kraftværker.

"For noget tid siden aftalte Jeff Immelt (formand, red.) og jeg, at når ledelsesskriftet i GE var gennemført, og hvis jeg ikke blev valgt til ny, adm. direktør, så ville jeg forlade GE og søge andre muligheder. Jeg kan ikke understrege nok, hvor stolt og taknemmelig jeg er over at have været overvejet til topposten i GE," siger Steve Bloze i en intern meddelelse i følge Bloomberg.

GE's formand Jeff Immelt har ellers gentagne gange over for investorer understreget, at man vil gøre alt for at undgå tab af vigtig erfaring fra koncernledelsen i forbindelse med valget af ny topchef. To andre kandidater til topposten er således henholdsvis blevet tilbudt plads som viceadministrende direktør, nuværende CFO Jeff Bornstein, og som chef for det netop tilkøbte selskab Baker Hughes, nuværende olie og gaschef Lorenzo Simonelli.

Ny chef for GE Power, der er den største enhed i GE med en omsætning på 26,8 mia. dollar, bliver Russel Stokes, der i dag er chef for GE's connection division. I samme forbindelse bliver GE Power og GE Connection slået sammen.

GE vælger ny topchef  

GE indgår aftale om 800 megawatt-vindprojekt i Vietnam  

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her