EnergiWatch

Tysk energiselskab vil med på amerikansk offshore

Kampen om attraktive offshore vindlicenser uden for Europa bliver mere og mere tilspidset.

Flere og flere selskaber har fået øjnene op for mulighederne for opførelse af havvindmølleparker i Nordamerika, hvor danske Dong Energy var først blandt de store til at etablere sig og nu har et par store projekter i pipelinen.

Nu melder den tyske energikoncern EnBW sig også i koret af interesserede. Selskabets ansvarlige for nye energiprojekter, Dirk Güsewell, siger således til Wirtschaftswoche, at det har "intensive drøftelser" med partnere om etablering af havmølleprojekter i både USA og Asien.

"Vi er fokuseret på offshore-vindenergi, ikke kun i Tyskland. Uden for Europa bliver der snart også bygget offshore-vindparker i Nordamerika og Asien, det vil vi tale sammen med partnere," siger Dirk Güsewell.

Ved udgangen af året vil den Karlsruhe-baserede energikoncern beslutte, hvor den ønsker at etablere havvindmølleparker uden for Europa.

Amerikansk vindindustri ignorerer Trump

Wind Europe: Auktioner kan drive spektakulære prisreduktioner

Forsiden lige nu

Statoil tildeler olie-kontrakter for milliarder

Olieselskabet Statoil har tildelt tre kontrakter til tre forskellige leverandører til en samlet værdi af otte mia. norske kr. Den ene af aftalerne går til Aker Solutions, som for nylig landede en stor kontrakt med Maersk Drilling.

Vestas fusionerer europæiske salgskontorer

Den danske mølleproducent har besluttet sig for at smelte de to salgsenheder for Nordeuropa og Centraleuropa sammen. Det betyder et farvel til Klaus Steen Mortensen, der er chef for Vestas i Nordeuropa.

Seneste Renewables

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere