EnergiWatch

USA overvejer nødstold på importerede solceller

Under pres fra blandt andet indiske og kinesiske solcelleproducenter pønser USA nu på at indføre nødstold på importerede solceller.

Det kan snart blive dyrere for amerikanere at importere deres solceller udefra. USA overvejer nemlig at lægge en beskyttende nødstarif på importerede solceller.

Det fremgår af en indberetning fra USA til World Trade Organization mandag, skriver Reuters.

Det mulige tiltag kommer i kølvandet på, at solcelleindustrien er vokset eksplosivt, og at producerende nationer som USA, Kina og Indien i stigende grad flekser musklerne overfor hinanden i kampen om at blive den ledende solcellenation.

Hvis en industri bliver påvirket negativt af en pludselig, uforudset og ødelæggende stigning i importen, må man som nation gerne indføre midlertidige nødstold ifølge World Trade Organization, og det mener amerikanerne er sket.

Sidste september fastslog World Trade Organization, at Indien ulovligt diskriminerede USA's solcelleeksport, mens Indien selv har klaget til den internationale handelsorganisation over USA's statstilskud til solceller.

Solen skinner på Statoil og giver appetit på nye grønne investeringer

Rekord meget sol på vej i USA

Tesla og Panasonic skal producere solceller sammen

Forsiden lige nu

Dansk Energi kræver politisk ro om grøn forskning

Forskning i nye rene energiformer skal have bedre langsigtede rammer, hvis Danmark stadig skal være med, mener Dansk Energi ovenpå FN-møde i Bonn. Mødet var et skridt i den rigtige retning, men der skal langt mere fart på, mener danske græsrødder.

Seneste Renewables

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere