ANNONCE
korn Siemens SWT-3.0 direct drive (2).jpg Foto: Siemens

Grøn kapital strømmer uden om Wales

Mens England og Skotland bygger biomasseanlæg og havvindmølleparker for enorme millliardbeløb, så er interessen for at finansiere den grønne omstilling i Wales et overset kapitel.

AF

Mens der er strømmet milliarder til nabolandenes grønne omstilling de senere år, så står lillebror Wales tilbage med et uforløst potentiale for investeringer i sektoren. Det afdækker en ny rapport i dag, skriver Renews.

Ifølge forfatterne er der et betydeligt antal grønne projekter i landet, som er strandet på grund af manglende finansiering.

Det skyldes blandt andet, at incitamenterne til at investere i landet ikke er gode nok, og som om det ikke skulle være slemt nok for waliserne, så bunder en del af problemet i, at subsidereglerne i landet bliver kontrolleret af parlamentet i Storbritannien. Dermed er de instrumenter, som skal tiltrække de grønne penge, altså ude af walisernes hænder.

Problemstillingen er blandt andet illustreret ved, at pensionskasser med investeringer for cirka 13 mia. pund primært er placeret i udenlandske aktiver.

Rapporten peger blandt andet på, at de walisiske politikere bør sikre nye støtteordninger til den type teknologier, som passer landet.

Flydende vindmøller skal give cleantech-selskab sorte tal fra 2019

Brexit-top vil bekæmpe britiske vindmøller efter møde med Donald Trump

Lave oliepriser kan ramme drømmen om skotsk selvstændighed

RWE dropper milliardprojekter i Storbritannien  

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her