EnergiWatch

2016 blev det dårligste år for norsk vind i flere år

På blot et år er den norske vindproduktion gået fra at slå rekord til at dale til det næstværste år for industrien i fem år.

Ikke siden 2010 har der været produceret så lidt vindenergi i Norge, som der blev sidste år.

Det viser en årlig rapport fra NVE, som Sysla Grønn har fået fingrene i.

I 2016 blev der produceret 2,1 TWh via vindenergi i Norge, og det svarer kun til 1,4 pct. af den samlede el-produktion i Norge. Det gør dermed 2016 til det næstværste i årtier for den norske vindmølleproduktion.

Indekset for de norske vindkraftværker lå blot på 92 pct. i 2016. Det er det laveste siden begyndelsen af år 2000, viser data fra NVE. I 2015 lå indeks på hele 113 pct.

Det var især i den første halvdel af 2016, at den månedlige vindproduktion i Norge lå under normalen.

Ny rapport: Vind overtrumfer nu kul i hele EU

Forsiden lige nu

Obton klar til at erobre nye solcellemarkeder uden for Europa

Den danske solcelleinvestor Obton vil flytte investeringerne ud over det europæiske kontinent. Det sker samtidig med, at Obton sigter mod at tredoble kapaciteten over de næste 2-4 år, i takt med at institutionelle investorer også har fået mod på at investere sammen med Obton. I første omgang har en test-tur til USA dog taget en uventet drejning.

Ny undersøgelse: Disse selskaber har de mest tilfredse elkunder

De danske elkunder har målt og vejet elleverandørerne i en ny undersøgelse, hvor branchen samlet forbedrer sig i forhold til sidste år. Kun et selskab er tilsyneladende gået tilbage og har fået mindre tilfredse kunder. Samtidig synes danskerne, at det er blevet lettere at skifte elselskab, og en tendens mod større mobilitet i sektoren giver udslag i større tilfredshed.

Seneste Renewables

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere