ANNONCE
AP PhotoCharlie Riedel.jpg Foto: Charlie Riedel/AP/POLFOTO

Spansk vindselskab sættes til salg

For anden gang på få år kan spansk vindudvikler blive solgt. Den nye ejer overvejer i øjeblikket at sælge selskabet fra, men prisen er siden fordoblet.

AF

Det er det spanske selskab Renovalia Energia, der kan få nye ejere. Det vil i givet fald være anden gang på få år, at det sker.

Det skriver Recharge.

Selskabet, der har vind, sol og hydro for 810MW fordelt på projekter i seks lande, blev i 2015 solgt til den amerikanske kapitalfond Cerberus Capital. Dengang lød prisen på 1 mia. euro. Nu overvejer Cerberus at sætte selskabet til salg. Overvejelserne, der kredser om kapitalfondens strategi, er stadig på et tidligt stadie, fortæller kilder med indsigt i emnet til Recharge.

Selvom Cerberus kun har været ejer af vindselskabet i kort tid, skulle værdien være skudt i vejret. Ifølge Recharge har Renovalia Energia nu en værdi på mellem 1,6 mia. euro og 2 mia. euro.

Mediet melder også om, at det spanske forsyningsselskab Endesa står forrest i køen til opkøbet. Forsyningsselskabet skulle angiveligt have meldt interessen ud. Men det er indtil videre ikke blevet bekræftet officielt.

Tyskere får stor ordre fra sin spanske svigermor

Dansk vindkomet overvejer milliardsalg

Spanien overvejer 3 GW udbud på vedvarende energi

Gamesa gafler storkunde fra landsmænd  

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her