EnergiWatch
ANNONCE
23090559 - 28_04_2011 - BERING DAVID.jpg

Investeringsbank køber solprojekter for flere milliarder i Storbritannien

Det amerikanske energiselskab TerraForm Power har solgt en stor del af sine solenergi-projekter til stor investeringsbank.

AF

Den mellemøstlige investeringsbank EFG Hermes tager nu endnu et skridt i sit indtog på det europæiske solenergimarked med købet af projekter for 4 milliarder kroner i Storbritannien.

Det skriver Recharge.

Sælgeren af de mange projekter er TerraForm Power, der primært opererer inden for både vind- og solenergi i USA.

Opkøbet sker som led i EFG Hermes' strategi, hvor det Kairo-baserede selskab siden 2014 i trinvis har købt flere og flere projekter inden for solenergi i Europa.

I 2014 købte EFG Hermes 49 procent af aktierne i det franske energiselskab EDPR France, og sidste år købte selskabet så op i en vindportefølje, der strækker sig over både Spanien, Portugal, Belgien og Frankrig.

Har primært amerikanske projekter

Aftalen mellem de to selskaber forventes at blive lukket i begyndelsen af i år.

SunEdison-selskab tager giftpille

TerraForm Power havde omkring 13 procent af sine aktiviteter i Storbritannien inden opkøbet, mens selskabet nu blot står tilbage med et solprojekt på 11 MW i landet.

Resten af selskabets aktiviteter er i lande som Canada og Chile.

TerraForm Power var oprindeligt ejet af SunEdison, inden det gik konkurs i efteråret. Derfor er det amerikanske energiselskab nu så småt i gang med at udvikle sit eget selskab og være selvkørende inden for blandt andet IT, HR osv.

Kriseramte SunEdison sælger ud

 

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her