ANNONCE
eco 74 alstom.jpg Foto: Alstom

Nu snurrer USA's første havvindmøllepark

Amerikanske medier fejrer denne uges idriftsættelse af Block Island, og hos et medie får møllernes danske islæt en helt særlig plads i nyhedsbilledet.

AF

NEW YORK: Fra og med denne uge har de amerikanske elforbrugere i delstaten Rhode Island kunne trække havvindmøllestrøm ud af stikkontakterne.

Det skriver flere amerikanske medier.

Vindmølleparken har med europæiske vindbriller en beskeden størrelse på 30 MW, som bliver leveret fra fem Alstom-turbiner udstyret med danske vinger fra LM. At GE efter projektgodkendelsen har købt begge selskaber gør måske ikke møllerne mere amerikanske, men hos nyhedsmediet Business Insider krediterer man det danske isæt. Her hedder det i overskriften, at møllerne er "Made in Denmark."

 

Selvom også det danske selskab Cotes har været underleverandør på projektet, så er fundamenterne støbt i Louisiana, og de er sat op af et af Fred. Olsens norske installationsfartøjer.

Dongs amerikanske vindeventyr vil forgylde europæiske leverandører

Projektudvikleren er amerikanske Deepwater Wind.

Driftsstarten på møllerne kommer efter en fire måneders testperiode, hvor man kun har levret en af de 30 MW.

Testperioden har ikke været helt uden problemer, hvor lokalmediet Block Island Times tidligere på ugen kunne fortælle, at en tekniker havde glemt et bor i parkens turbine to. Det havde "ført til skader." Efter alt at dømme er reparationen dog gået som planlagt.

"Vi er oprigtigt stolte over vindparkens præstation frem til nu, og testfasen er overstået med success. Performance har været exceptionel, også i nogle af de hårdeste vejrforhold offshore," fortæller administrerende direktør i Deepwater Wind, Jeffrey Grybowski, til Block Island Times.

Dong får lokal gaskoncern med i amerikansk satsning

Amerikansk offshore-pioner køber op i Delaware

Dong skal ansætte nye folk i USA

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her