EnergiWatch

Vestas-aktien ramt af ny Trump-udnævnelse

Vestas-aktionærerne bryder sig ikke om udsigten til Donald Trumps kommende chef for miljøagenturet EPA.

Nedturen for Vestas-aktien efter præsidentvalget i USA i starten af november får yderligere styrke torsdag efter Donald Trumps udnævnelse af klimaændringsskeptikeren Scott Pruitt som ny chef for miljø- og energimyndigheden EPA.

"Det er Trumps udnævnelse af den nye chef for EPA, der tynger aktien," konstaterer en aktiehandler over for Ritzau Finans, efter at Vestas-aktien torsdag formiddag er faldet 3,4 pct. til 411,80 kr. og nu handler i det laveste niveau siden februar.

Kulsort advokat skal lede Trumps miljøagentur

Scott Pruitt er i øjeblikket justitsminister i Oklahoma og har i den rolle ifølge Wall Street Journal anført et juridisk slagsmål mod præsident Barack Obamas mest betydelige miljøreguleringer, og det vurderes, at han i sin nye rolle sandsynligvis vil forsøge at tilbagerulle nogle af disse reguleringer.

"Forleden var der en analyse fremme fra Credit Suisse, der fokuserede på, at amerikanske vindmøllemarked kan forsvinde som dug for solen. Trump er ikke den største tilhænger af vindmøller, så det er den der politiske usikkerhed, som følge af præsidentskiftet i USA, som hæger som en dyne over aktien."

"Og så bliver det ikke bedre af udnævnelsen af en nye chef for EPA, som bestemt ikke er en klimaforkæmper i traditionel forstand," siger aktiehandleren.

Vestas løber med svensk ordre

Vestas skal levere Kinas højeste vindmøller

Google vil udelukkende bruge vedvarende energi i 2017

Forsiden lige nu

Vindmøller trænger sig på i stemmeboksen til kommunalvalget

I en række kommuner vil konflikter og uenighed om antallet af møller og størrelse på dem sandsynligvis få afgørende betydning for tirsdagens kommunalvalg. EnergiWatch guider her til, hvilke kommuner der er værd at holde øje med for vindbranchen i morgen.

"De er idioter, som ønsker, at vi dør"

I et langt interview med magasinet Rolling Stone fortæller Elon Musk om stort og småt. Samtidig langer han hårdt ud efter kritikere, der vædder på kursfald og ifølge ham, skaber falske rygter.

Skotsk regering redder vindleverandør

Den økonomisk trængte fundamentproducent BiFab har sikret en livline fra det skotske selvstyre, der har strikket hjælpepakke sammen, så arbejdet på havpark kan fuldføres.

Seneste Renewables

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere