EnergiWatch

LM åbner vinge-fabrik i Tyrkiet

Ny fabrik med startkapacitet på 0,5 GW skal producere vinger til tyrkiske vind-parker. Senere øges kapaciteten til det firedobbelte.

Det bliver den 14. fabrik i i rækken af produktionssteder til koncernens møllevinger, når LM Wind Powers nye tyrkiske fabrik indvies i midten af 2017.

Den tyrkiske vingefabrik skal ligge på 17 hektar land i byen Bergama på Tyrkiets vestkyst. Produktionen ventes at give arbejde til omkring 450 mand.

Det er det hastigt voksende tyrkiske vindmarked, fabrikken skal producere møllevinger til, oplyser selskabet.

I en pressemeddelelse om fabrikken slår LM fast, at selskabets planer i Tyrkiet er fuldt ud understøttet af kontraktlige engagementer med en stor kunde. Hvem kunden er, ønsker selskabet ikke at oplyse.

Den nye tyrkiske fabrik er i første omgang berammet til en årlig kapaciet på 500 MW, men har mulighed for at nå en fremtidig kapacitet på 2 GW om året.

LM har i forvejen fabrikker i Brasilien, Canada, Kina, Danmark, Indien, Polen, Spanien og USA.

Forsiden lige nu

Vindmøller trænger sig på i stemmeboksen til kommunalvalget

I en række kommuner vil konflikter og uenighed om antallet af møller og størrelse på dem sandsynligvis få afgørende betydning for tirsdagens kommunalvalg. EnergiWatch guider her til, hvilke kommuner der er værd at holde øje med for vindbranchen i morgen.

"De er idioter, som ønsker, at vi dør"

I et langt interview med magasinet Rolling Stone fortæller Elon Musk om stort og småt. Samtidig langer han hårdt ud efter kritikere, der vædder på kursfald og ifølge ham, skaber falske rygter.

Skotsk regering redder vindleverandør

Den økonomisk trængte fundamentproducent BiFab har sikret en livline fra det skotske selvstyre, der har strikket hjælpepakke sammen, så arbejdet på havpark kan fuldføres.

Seneste Renewables

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere