EnergiWatch
ANNONCE
Siemens vindmøller The Elbow Creek Wind Project near Big Spring, Texas, consist 53 Siemens wind turbines of the type SWT-2.3-93. Each is able to generate up to 2.3 megawatt (MW) siemens vindmøller.jpg

Google bag ny Siemens-park

Teknologimastodonten gennemkøber sin største investering i europæisk vindkraft med købet af strømmen fra et kommende 160MW EKF-garanteret projekt i Norge.

AF

Der er godt gang i forgrønnelsen af Skandinaviens datacentre. Samme dag som Vestas præsenterede en ordre på 76MW til en svensk park, som Google har indgået aftale om at aftage strømmen fra, køber teknologimastodonten nu også den fremtidige strøm fra en norsk vindmøllepark på hele 160MW. Selskabets største køb af europæisk vindkraft hidtil.

Det oplyser verdens største kapitalforvalter, Blackrock, har har købt den kommende park, Tellenes, fra Norsk Vind Energi og Zephyr. Google har således lavet en aftale med kapitalforvalteren om at købe al den producerede strøm, når parken efter planen står klar i slutningen af næste år. Allerede nu er opførelsen på nippet til at begynde.

"Vi glæder os over at indgå partnerskab med Google, Zephyr og Norsk Vind Energi i færdiggørelsen af denne skelsættende transaktion i Norge. Projektet bevidner Blackrocks fortsatte fokus på investeringer i genanvendelig energi, som selskabet på vegne af sine kunder har investeret kapital i mere end 75 af i de senere år," siger Blackrocks direktør for genanvendelig energi i Europa, Rory O'Connor, i en meddelelse.

Kapitalforvalteren har blandt andet også investeret i Vestas, både i form af leveringer af møller til projekter og som direkte investor i den danske vindmølleproducent. På Tellenes-projektet er det dog ikke Vestas-møller, der investeres i. Den 160MW store park skal således udrustes med 50 af Siemens' 3,2MW-møller.

Mens Google altså går på torsdagsshopping i såvel Sverige som Norge er der dog i det mindste på Tellenes en smule dansk involveret. Store dele af seniorgælden garanteres således af Eksport Kredit Fonden (EKF), oplyser Blackrock i meddelelsen.

Google bag ny Vestas-ordre

Grøn Google-model på fremmarch

Vestas sælger sin andel af historisk projekt til Google

Blackrock krydser afgørende Vestas-grænse

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her