EnergiWatch

Siemens sprænger ordrebøgerne hos dansk vingespecialist

Der skal ansættes nye folk i selskabet, der kan se frem til travlhed det næste halvandet år.

Netop før påskefrokosttid får den familieejede virksomhed Ventherm fra Broby på Fyn sin ordrebog fedet kratfigt op af vindmølleproducenten Siemens. Det skriver Fyens Stifttidende onsdag.

Vindmøllekæmpen har lagt en ordre, der ifølge avisens oplysninger er "på den gode side af 50 millioner kroner", og det er den største i selskabets historie. Det udløser et ansættelsesboom i selskabet, der skal overfladebehandle vindmøllevinger.

"Vi er i dag omkring 20 mand, og frem til midten af 2017, hvor sidste del af ordren leveres, skal vi bruge 20 mand flere, altså en fordobling," siger Allan Hansen, der er en af selskabets to indehavere, til avisen.

Omkring havdelen af de nye arbejdsplader kommer til at ligge i Broby, men en del af ydelsen kommer til at foregå på en ny fabrik i Marokko. Ventherm fik i det forskudte regnskabsår 2014 til 2015 et overskud op 1,7 mio. kr.

Dansk vind-leverandør tilbage i topform

Ét uheld tidoblede spildstatistik hos Maersk Drilling

Analytikere: Offshorerederier nedskriver for lidt

Er bunden nået? Olieprisen stiger for stjette dag i træk

Forsiden lige nu

Vindmøller trænger sig på i stemmeboksen til kommunalvalget

I en række kommuner vil konflikter og uenighed om antallet af møller og størrelse på dem sandsynligvis få afgørende betydning for tirsdagens kommunalvalg. EnergiWatch guider her til, hvilke kommuner der er værd at holde øje med for vindbranchen i morgen.

"De er idioter, som ønsker, at vi dør"

I et langt interview med magasinet Rolling Stone fortæller Elon Musk om stort og småt. Samtidig langer han hårdt ud efter kritikere, der vædder på kursfald og ifølge ham, skaber falske rygter.

Skotsk regering redder vindleverandør

Den økonomisk trængte fundamentproducent BiFab har sikret en livline fra det skotske selvstyre, der har strikket hjælpepakke sammen, så arbejdet på havpark kan fuldføres.

Seneste Renewables

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere