ANNONCE
Adwen.jpg

Siemens ikke interesseret i Gamesas offshore-firma

Den tyske vindproducent afviser at overtage andel i havvindmølle-joint venturet Adwen, siger kilder til Reuters.

RITZAU FINANS

Siemens' planlagte overtagelse af den spanske vindenergikoncern Gamesa vil ikke inkludere Gamesas andel af offshore-møllefirmaet Adwen, som Gamesa har sammen med franske Areva.

Det oplyser to kilder med kendskab forløbet til Reuters.

Gamesa og Siemens oplyste i januar, at parterne var i forhandlinger om en tysk overtagelse af det spanske selskab, men ifølge Reuters er planerne trukket ud som følge af spørgsmålet om, hvad der skal skal ske med joint venturet Adwen, som har indgået forpligtelser om at bygge en fransk møllefabrik.

Fransk dilemma står i vejen for Siemens-køb af Gamesa

Den franske regering har nemlig tildelt kontrakter på bygning af to store vindmølleparker i havet ud for den franske kyst, mod at Adwen ville udvikle sin egen 8 MW mølle og bygge den i Frankrig - med det mål at starte en offshoreindustri i Frankrig.

"Siemens har ikke brug for Arevas teknologi, det udvikler sine egne store møller," siger en af kilderne til Reuters.

Den anden kilde tilføjer, at Siemens, som er den store markedsleder på offshore-vindmøller i EU, ikke kan bygge en fransk fabrik blot som følge af to kontrakter.

Da kontrakterne med den franske regering var betinget af produktion i Frankrig, kan udviklingen potentielt betyde, at de to kontrakter vil blive udbudt i nye udbudsrunder. Det mener i hvert fald en af de kilder, som Reuters refererer til.

Britisk vindfirma henter dansk salgschef

Franskmænd afviser ikke havmøllesalg til Siemens

Siemens hiver Goldman Sachs ind til muligt opkøb

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her