ANNONCE
vindmøller london Array Offshore-Wind-Farm.jpg Foto: London Array

Finanstilsynet ser faresignal i alternative investeringer

Den finansielle vagthund er bange for pensionskasser, som ikke er helt klar over risikoelementerne i alternative investeringer. Flere penge er på vej ind i den type aktiver.

AF

Den rekordlave rente har i stor stil ledt danske pensionsmidler over i alternative investeringer såsom havvindmølleparker og anden infrastruktur, og det giver nu panderynker hos Finanstilsynet.

Dagbladet Børsen skriver, at tilsynet er i tvivl om, om porteføljeforvalterne i de alternative investeringer ved nok om den nye type aktiver.

"Vi bliver rigtig, rigtig kede af at høre, når de ikke kan formulere hvilke risici, der følger med. Det er den usikkerhed, vi har i sektoren generelt. Der er alt for mange, som har for dårlige svar," lyder det fra Jan Parner, som er vicedirektør i Finanstilsynet.

Pensionskasserne har i øjeblikket placeret lige under 25 pct. af den investerede kapital alternative steder. En del af den nye type investeringer bliver behandlet som kostsigtede lån til blandt andet små og mellemstore virksomheder, og særligt det bekymrer Finanstilsynet.

Boskalis køber sig større i offshore vind

CIP får kinesisk partner i Skotland

CIP snupper en større del af britisk guldæg

Grøn investeringsfond låner de første penge ud

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her