EnergiWatch
ANNONCE
Francesco Starace Enel Green Power Foto: Enel Green Power

Enels indtjening taber tempo

Det italienske energiselskab Enel Green Power kunne sidste år ikke leve op til 2014's indtjening men glæder sig over at have udbygget kapaciteten.

MICHAEL DUELUND

Enel Green Power må med sit årsregnskab fremvise en 100 mio. euro (750 mio. kr.) lavere indtjening i 2015 i forhold til året før, således at man sidste år måtte nøjes med 1,8 mia. euro (13,4 mia. kr.) indenbords. Den lavere indtjening skyldes ifølge selskabet primært et fald i indtægter fra salg af kapitalandele samt "formalisering af en række aftaler til førtidspensionering i Italien".

De samlede indtægter har dog holdt 2014's niveau og ligger således fortsat på 3,0 mia. euro (22,4 mia. kr.).

Hos Enel fokuseres der ikke på den lavere indtjening. Her glæder man sig i stedet over, at man har fået udbygget kapaciteten.

"For Enel Green Power var 2015 et nyt år, der bekræftede vores førende position på markedet for grøn energi. Selskabets evne til at accellerere vækst er blevet bevist med endnu 1,5 GW installeret kapacitet og med vores fleksibilitet til hurtigt at adressere vores portefølje og tilpasse den til ændringer i globale scenarier," udtaler Francesco Venturini, adm. direktør i Enel.

Investeringerne i kapaciteten kan da også ses på Enels gæld, der er vokset med 15,0 pct. hen over året til 6,9 mia. euro (51,5 mia kr.).

Francesco Venturini fremhæver selskabets salg af dets portugisiske aktiver og skabelsen af et solar PV-joint venture i Italien som eksempler på virksomhedens omstillingsparathed. Desuden udtrykker han stor tilfredshed med at Enel  har positioneret sig på det asiatiske marked med sin indtræden i Indien.

Enel Green Power, der producerer grøn energi, agerer på de europæiske, nord- og sydamerikanske, asiatiske og afrikanske markeder.

Enel køber tysk geotermi

Stærk Chile-ordre lurer for Vestas

Vestas hænger fortsat på "Dødsstjernen"

Her er overblikket over Maersks 2015-regnskab

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her