EnergiWatch

Vestas leverer større udbytte end ventet

Aktionærer kan se frem til et betydeligt større Vestas-udbytte end sidste år.

Vestas skruer som ventet op for udbyttet til sine aktionærer i regnskabet for 2015. Forhøjelsen er dog lidt større end ventet.

Forslaget til generalforsamlingen lyder på 0,91 euro per aktie, hvilket er et stykke over de 0,52 euro, som selskabet udloddede i udbytte sidste år, som i øvrigt var det første i 12 år med udbytte til Vestas-aktionærerne.

Analytikerne havde ifølge Ritzau Estimates ventet et udbytte for 2015 på 0,80 euro. Udbyttet svarer til 29,9 pct. af det realiserede resultat i 2015, hvilket er en uændret udbytteandel i forhold til 2014.

Der er 224,07 mio. aktier i Vestas, så udbyttebetalingen svarer til i alt 204 mio. euro, der kommer aktionærerne til gode. Det svarer til 29,9 pct. af 2015-overskuddet på 685 mio. euro.

Vestas når største ordreindgang nogensinde

Vestas forudser stærkt 2016

Finanschef fortid hos Vestas

Historisk nedtur for danske aktier

Forsiden lige nu

Nrgi brød loven: Var i tvivl om vindmølleselskaber producerer el

Danmarks femtestørste energiselskab har ikke haft vandtætte skotter mellem sin monopolvirksomhed og de kommercielle aktiviteter, og dermed bliver NRGi endnu en energikoncern blandt flere, som har brudt elforsyningsloven. Lovbruddet skyldes en tvivl om, hvorvidt vindmølleselskaber skal forstås som elproducerende virksomheder.

Seneste Renewables

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere