EnergiWatch

Siemens fyrer i Vejle - én chef flytter

Omkring 100 medarbejdere på Siemens' offshorececenter i Vejle bliver opsagt på grund af udskudte projekter. Også tyske opsigelser er på vej.

Onsdag morgen er der indledt en fyringsrunde af omkring 100 danske medarbejdere i Vejle. Det erfarer EnergiWatch.

Der er fortrinsvist tale om mølleinstallatører.

Opsigelserne kommer ifølge EnergiWatchs oplysninger også til at omfatte omkring 40 medarbejdere i Tyskland og skyldes, at vindprojekter er blevet udskudt.

På fabrikken i Vejle er man særligt specialiseret inden for havvind.

Ud over de menige medarbejdere skifter en chef sin stilling. Det er Poul Martin Wahl, som frem over sit ansvarsområde fra Project Management til Post Construction. Det kommer til at betyde, at der vil finde en rokade sted i ledelsen på fabrikken og topchef hos Siemens Wind Power, Michael Hannibal, vil midlertidigt indtræde i direktionen.

Fyringerne kommer efter, at Siemens har afvist at forlade Danmark som produktionsland for vindmøller på trods af, at man har åbnet produktionskapacitet i England og Tyskland de seneste år.

Dansk vindekspert skal stable Vestas-konkurrent på benene i Iran

Siemens dominerede canadisk vindmarked i 2015

Forsiden lige nu

Nrgi brød loven: Var i tvivl om vindmølleselskaber producerer el

Danmarks femtestørste energiselskab har ikke haft vandtætte skotter mellem sin monopolvirksomhed og de kommercielle aktiviteter, og dermed bliver NRGi endnu en energikoncern blandt flere, som har brudt elforsyningsloven. Lovbruddet skyldes en tvivl om, hvorvidt vindmølleselskaber skal forstås som elproducerende virksomheder.

Seneste Renewables

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere