EnergiWatch

Siemens dominerede canadisk vindmarked i 2015

Canada foretrak klart møllerne fra dansk-tyske Siemens Wind Power sidste år.

Siemens Wind Power leverede næsten halvdelen af den møllekapacitet på 1506 megawatt, der sidste år blev opstillet i Canada.

Det viser tal fra den canadiske vindmølleforening, Canwea. I alt blev der i Canada sidste år idriftsat 36 vindmølleprojekter, hvilket bragte den samlede installerede vindenergikapacitet i landet op på 11.205 megawatt.

Seks vindmølleproducenter stod bag leverancerne til det canadiske marked i 2015. Siemens anførte installationerne med tæt ved 50 pct., efterfulgt af Senvion, GE Renewable Energy, Enercon, Acciona og Vestas, skriver vindmølleforeningen.

"Canadas nye vindmølleprojekter i 2015 repræsenterer over 3 mia. dollar i investeringer. Når vi kigger fremad venter vi, at der vil blive installeret mindst yderligere 1000 megawatt frem til udgangen af 2016," siger Robert Hornung, der er chef for CANWEA.

Siemens bekræfter amerikansk megaordre

Senvion stiller nænsomt møller op i Frankrig

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Renewables

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere