EnergiWatch

EU giver 8 mio. til flydende kraftværk fra Nakskov

Et dansk pilotprojekt med Dong i ejerkredsen høster EU-midler.

Europakommisionen har valgt at støtte det danske udviklingsselskab Floating Power Plant (FPP) med 8,5 mio. kr.

Floating Power Plant er baseret i Nakskov i Danmark og pengene skal gå til at udvikle et havkraftværk, der kombinerer en havvindmølle stående på et flydende fundament af en bølge-generator. Vindmøllen skal generere 5 MW, mens 2,3 MW skal komme fra bølgegeneratoren, men under optimale betingelser kan bølgekraft-modulet udviddes, så hele installationen kan generere 7,6 MW.

Det svarer til en stor havvindmølle.

EU-støtten bliver givet under EU-programmet Horizon 2020, som skal fremme R&D inden for teknologier, der kan fremme den europæiske konkurrenceevne og skabe job.

Bag FPP er en række private investorer og Dong Energy. Selskabet fik i 2014 et underskud på 2,1 mio. kr., mens værdien af aktiverne af selskabet selv blev anslået til 55 mio. kr.

Du kan læse mere om projektet her.

Atomkraft og oliebranchen i ægteskab om flydereaktor

Ugler og vindmøller i "wing-wing" løsning

Vestas-partner klar med flydende kæmpemølle til Fukushima

Dansk Hawaii-udvikler: "Nogle gange skal man gøre noget tåbeligt"

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Renewables

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere