EnergiWatch

Ikea køber stor amerikansk Vestas-park

Møbelkæden har købt en 98 megawatt Vestas-park i USA.

Møbelkæden Ikea køber en stor vindmøllepark i USA med møller fra danske Vestas. Der er tale om det 98 megawatt store vindmølleprojekt Hoopeston Wind i Illinois, hvor Vestas installerer 49 møller af typen V100-2,0 MW. Det oplyste Ikea i en pressemeddelelse torsdag eftermiddag.

Nyheden kommer et par uger efter, at Vestas annoncerede en ordre i USA på netop 98 megawatt, men på kundens anmodning kunne Vestas på det tidspunkt dog ikke oplyse om hverken kundens eller projektets navn. Torsdag bekræfter Vestas dog over for Ritzau Finans, at der er tale om selvsamme ordre.

Apex Clean Energy købte i april 2013 udviklingsrettighederne til Hoopston Wind, som ventes at være fuldt idriftsat i første halvdel af 2015.

"USA har rigtigt gode vind- og solressourcer, der aldrig løber tør. Vi er glade for denne investering, der er fantastisk for jobskabelsen, for energisikkerheden og for vores forretning. Det bedste er dog, at det her er godt nyt for fremtidens klima," siger Steve Howard, Global Chef for Bæredygtighed i IKEA Group, i pressemeddelelsen.

Købet af vindmølleparken er ifølge møbelkæden også et udtryk for planer om at vokse yderligere i USA. Kæden åbner tre nye varehuse i 2014 og 2015, og i sidste måned annoncerede Ikea planer om at udvide produktionspartnerskabet med en stor amerikansk leverandør.

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Renewables

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere