EnergiWatch

Greentech opjusterer trods lavere produktion

Energiselskabet Greentech hæver forventningerne til både omsætning og resultat, selvom produktionen ventes at blive lavere end ventet.

Greentech Energy Systems opjusterer forventningerne til omsætning og resultat for 2017, selvom produktionen ventes at lande på et lavere niveau end tidligere udmeldt.

"Produktionen i 2017 har været lavere end forventet grundet svage vindforhold i Sydeuropa, og forventningerne nedjusteres fra niveauet 370 – 390 GWh til 350 – 370 GWh. Afregningspriserne på sol- og vindenergi i Italien og Spanien er imidlertid steget i løbet af 2017 og afspejler en uventet udvikling i energimikset og en højere efterspørgsel på energi grundet fremgang i Sydeuropa," skriver Greentech i en meddelelse via fondsbørsen.

Omsætningen ventes nu at lande på 60-64 mio. euro (446,5-476,3 mio. kr.) mod tidligere 58-62 mio. euro inklusive omsætning fra associerede virksomheder.

Samtidig har drifts- og kapacitetsomkostningerne været lavere end ventet, og det betyder, at EBITDA opjusteres til 42-46 mio. euro fra 39-43 mio. euro.

Hård konkurrence får Greentech til at vende sig mod græsk gud

Greentech producerede 25 procent mere energi i oktober

Greentech producerer mere energi i august end et år tidligere

Forsiden lige nu

Norsk analytiker skifter olie ud med grøn energi

Thina Margrethe Saltvedt stopper efter ti år som olieanalytiker i Nordea Markets, skriver Dagens Næringsliv. Hun bliver dog i banken, hvor hun skal være analytiker i sustainable finance med fokus på grøn energi og klimarisici.

Seneste Renewables

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere