EnergiWatch
ANNONCE
SiemensD7.jpg

Kæmpe vindkongres kommer til Danmark

For tredje gang skal København være vært for kongressen Offshore Wind Energy. Arrangørerne har dog et par år til at nå at få gjort klar og pustet balloner op.

LM forste sten.jpg

LM skyder gang i vingefabrik

Første sten til LM Wind Powers nye franske vingefabrik er blevet lagt. Det skal være lokkemaden i jagten på at gafle nye kunder til butikken.

Vestas vindmøller usa V100_Macho_Springs_US_2.jpg

Xcel lægger store vindplaner i USA

En stor Vestas-ordre sikrer, at det amerikanske energiselskab Xcel kan udnytte den fulde skatterabat på sine kommende projekter, der nu er vokset til en størrelse på 3,38 GW.

Raggovidda.jpg

900MW vind skal opføres i Norge – uden støtte

Finsk benzinmilliardær går ind i opførelsen af to enorme norske vindprojekter, der skal drives på markedsvilkår. Intet hokuspokus, fastslår projektleder, for Vestas, Siemens og naturen viser vejen.

1-1-2.jpg

Dansk Energi ser behov for vindstøtte i mange år endnu

Selv om det er den billigste måde at producere ny energi, har landvind lange udsigter for at kunne klare sig på markedsvilkår, siger Dansk Energi. I to ud af tre skitserede elprisscenarier er støttebehovet fortsat stort i 2035.

siemens vinge vindmølle vindmøller siemens 6 mw 75 meter.jpg

Aftale klar for fyrede Siemens-midtjyder

De 430 afskedigede Siemens-medarbejdere på vingefabrikken i Engesvang får blandt andet en længere opsigelsesfrist end normalt. Nye Siemens-jobs bliver det dog ikke til.

Biomasse_Namibia.jpg

Danske rådgivere ser biomasse som det nye vind

Biomasse er det største vækstområde overhovedet, fastslår Cowi, der har vundet en kontrakt i det sydlige Afrika. Den tidlige danske indsats åbner op for eksporteventyr i stil med vindindustrien.

frede og per.jpg

Velux-millioner går til vindmølleforskning

En bevilling fra Villumfonden på samlet 67 mio. kr. tilfalder to danske forskere, der henholdsvis skal se på systemer til at håndtering af svingende elproduktion fra vindmøller og solceller, og udnytte mikrober til blandt andet produktion af bioenergi.

PrinciplePower WindFloat seascape flydende vindmøller.jpg

Flydende vindmøller er flyvende

Der er ved at komme luft under de flydende vindmøller, hvor der blandt andet i Frankrig arbejdes på et 2 GW stort udbud. Faktisk er potentiale enormt, fortæller Windeurope.