EnergiWatch
ANNONCE
V126_20140110_IMG_0153.jpg

Europas havvind slår rekord

Ifølge den europæiske vindmølleorganisation blev der tirsdag slået adskillige produktionsrekorder rundt om i Europa. Blandt andet i Danmark.

elforsyning energi forsyning sisse dupont polfoto dansk energi el.jpg

Netchef: Unfair regulering af vindenergi

En nordjysk netchef efterlyser en mere retfærdig model til udligningen af omkostninger for tilslutning og drift af elnettet for landmøller, så regningen ikke kun ender hos de lokale elforbrugere. Dansk Energi bakker op og ønsker en tidssvarende regulering.

brian_vad_mathiesen(aau).jpg

Projektleder afviser interessekonflikter i nyt energiprojekt

Målet for RE-invest projektet er at kortlægge en investeringsstrategi, der samler hele energibranchen til ét system. Projektlederen Brian Vad Mathiesen erkender, at de involverede virksomheder har egne interesser i det, men afviser, at det vil få lov at præge projektet.

Vindkonference.jpg

Mens vi venter på ministeren

Vindmøllebranchen fik tilkendegivelser fra regeringspartiernes løjtnanter om, at der nok kommer en overgangsordning til landvind, og at der vil blive undersøgt mulige EU-dispensationer. En snarlig politisk aftale er der dog ikke lagt op til.

Direct Drive wind turbine gearless drive Ringkøbing Denmark. Siemens relies among other things on the proven technology of the SWT-3.6-107 wind turbine for the rotor blades and tower vindmøller siemens.jpg

Antallet af danske vindmøller falder igen

Mens dele af den aldrende danske vindmøllepark er ved at gå på pension, så bliver den ikke i antal erstattet af nye generationer. I stedet vokser vindmøllerne sig større og kraftigere, og det håber Danmarks Vindmølleforening kan hjælpe på møllernes status som uønskede naboer.

NKT Holding.jpg

NKT mindsker underskuddet før storopkøb

Kabelproducenten går frem i 2016 og venter en gylden fremtid i det europæiske transmissionsmarked efter opkøbet af ABBs kabeldivision. Den helt store guldfest udebliver dog i året. Resultatet er blevet 22 mio. euro bedre, men bundlinjen er stadig klædt i rødt.