ANNONCE
Lil Holt.jpg

Lilleholt skyder vind-industriens støttedrømme ned

En hidsig talkrig mellem energiministeren og Vindmølleindustrien er blusset op forud for forhandlinger om en ny støtteordning for landvind. Lars Chr. Lilleholt kalder industriens model for en kampagne til egen vinding, mens industrien beskylder ministerens beregninger for at være "det værste makværk."

larschristianlilleholt.jpg

Solcelleejere har mistet tilliden til minister

I sidste uge ændrede klima-og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) holdning i sagen om ekstraregninger til solcelleejere. Foreningen af Danske Solcelleejere har fortsat mistillid til ham.

V164.jpg

MHI Vestas får ordre på 252MW

Havvindmølleproducenten lukker sin første ordre siden brand i prototype, efter at canadiere opnår finansiel sikring på små 10 milliarder til tysk havmøllepark.

Siemens_Gamesa.jpg

Ny fyringsrunde i Siemens-delen af Siemens Gamesa

I den tredje fyringsrunde på godt en måned afskediges knap halvdelen af de ansatte på amerikansk nacellefabrik, hvilket bringer antallet af fyringer op over 1.000. Dårlige tider i USA får skylden.

DantyskVinger.jpg

Siemens Gamesa: Trist dag for os i Aalborg

Forholdene på verdens største vingefabrik bliver om kort tid væsentligt forandret, når op mod en tredjedel af de ansatte skal forlade Siemens Gamesas flagskib i Aalborg.

Tesla Gigafactory Reno Nevada.jpg

Morgan Stanley spår kæmpe boom i energilagring

På trods af en hastig udvikling, har markedet endnu ikke forstået det enorme potentiale i energilagring. Det vurderer to analytikere hos Morgan Stanley i rapporten "En undervurderet disrupter".

gorgon-maiden-LNG-cargo.jpg

Chevron accepterer skattesmæk

Olieselskabet indgår forlig med de australske skattemyndigheder i sag om fifleri med rentebetalering. Sagen kan medføre 50 milliarder ekstra i skattekassen, siger minister.

NKT_Cables.jpg

NKT varmer op til USA-offensiv

Med åbningen af et kontor i USA gør NKT klar til at kæmpe ved store kabeludbud såvel til land som til havs. Fabriksåbning i USA kan være en mulighed inden for en ikke så fjern fremtid.

Block_Island.jpg

Se havvind som en erhvervsstyrke

Debat: Danmark skal fastholde sin position som førende på havvind. Men rederier som er aktive indenfor eksempelvis opsætning af havvindmøller har dog en udfordring, da de skattemæssigt er ringere stillet end konkurrenterne.