ANNONCE
GE2 (3MW).jpg

GE nedjusterer markant efter sløjt kvartal

Industrikæmpen General Electric må nedjustere efter et svagt tredje kvartal. Selskabet kan dog glæde sig over en øget ordreindgang på vindmøller, men måtte dog også se produktionen falde i kvartallet.

Scatec-solpark.jpg

Norske Scatec Solar buldrer frem takket være Statoil

En partnerskabsaftale med Statoil har sikret den norske solcelleudvikler Scatec Solar et fremragende tredjekvartal, hvor omsætningen er mere end fordoblet, og bundlinjen er vendt fra et underskud til et trecifret millionoverskud.

AnnaBorg.jpg

Vattenfall finder ny økonomidirektør

Med forfremmelse efter kun godt et halvt år på posten som markedsdirektør tager 46-årig økonom endnu et skridt op af stejl karrierestige hos det svenske energiselskab.

Direct Drive wind turbine gearless drive Ringkøbing Denmark. Siemens relies among other things on the proven technology of the SWT-3.6-107 wind turbine for the rotor blades and tower vindmøller siemens.jpg

Miljøministeriet vil ændre måske ulovlige mølleregler

Miljø- og Fødevareministeriet mener, at reglerne for opstilling af vindmøller herhjemme muligvis er ulovlige og vil ændre dem, men alligevel vil man have de danske kommuner til at fortsætte behandlingen af ansøgninger om nye projekter. Professor kalder meldingen for "useriøs."

Rønne Havn_udvidelse_2050 fase 1

Rønne Havn melder klar til stor udvidelse

Bornholm sætter gang i første fase af en storstilet udvidelsesplan, som blandt andet skal gøre Rønne Havn i stand til at servicere den kommende vækst i havvindmøllesektoren. Andre havne er også i gang med storstilede udviklingsplaner i et kapløb om at blive en hovedhavn i Østersøen.

sverige vestas aapua.jpg

Russere vil udvikle arktisk vindmølle

Tre russiske forskningsinstitutioner melder sig klar til snart – sammen med "internationale partnere" – at præsentere vindmølleplatform til brug nord for polarcirklen.

Thea_Larsen.jpg

EUDP uddeler 183 millioner

30 danske projekter og 25 vedrørende internationalt samarbejde får støtte fra årets pulje af det energiteknologiske teknologiprogram.

repower vindmølle vindmøller vind Ellhoeft_1.jpg

Europæisk landvind går mod nedgang i 2018

Frem mod 2026 stagnerer udbygningen af landvind i Europa og flytter gradvist mod syd og øst, vurderer Make. Jokeren bliver dog, hvornår vind bliver billigere end fossile brændsler, hvilket kan ske allerede i 2021.

Vestas.jpg

Vestas lancerer udvidet mølle til Kina

Vindmølleproducenten håber med indførelse af ny rotor på storsællert at kunne erobre andele i den del af Kina, hvor udfordringerne for vindkraft er mindre.