EnergiWatch
ANNONCE
hamborgmolle.jpg

Mølle kollapset på stor vindmøllepark

En af møllerne på Storbritanniens næststørste landmøllepark er styrtet sammen endnu før den er taget i brug. Kollapset følger flere andre uheld i den senere tid.

vis_strom_eon_uk_BiomassKw_StevensCroft2_72dpi.jpg

Brat støttestop rammer spritnye biomasseværker for 500 mio.

Økonomien i en række helt nye og endnu ikke færdiggjorte investeringer i fjernvarmen bliver ramt hårdt, fordi Energistyrelsen har fundet ud af, at to støtteordninger til biomasse var ulovlige. Nu begynder en kamp om at redde investeringerne og varmekundernes penge.

6151-00020A_DARWIN.JPG

USA godkender møllepark på 1,5 gigawatt

Miljømyndighed baner vejen for det største vindmølleprojekt i USA's historie med udstedelse af en license to kill . Efter planen ender projektet med en kapacitet på tre gigawatt.

Gamesa India windfarmCR.jpg

Gamesa vinder 325 MW i Mexico

Vestas-konkurrenten melder om varme ordrer fra varmere himmelstrøg, og i alt to nye kontrakter kan snart sende leverandøren over to GW installeret kapacitet i landet.

vindmølle måne

Kapitalfond køber stifter ud af vindleverandør

Den jyske vindleverandør Hydratech har været et stort problembarn for kapitalfonden, der kalder opkøbet en fremtidssikring. Ny bestyrelsesformand er første skridt mod at forbedre top- og bundlinje.

Siemens 6MW foto Siemens 2.JPG

SF'er raser mod nye testmøller i Østerild

Forslaget om at udvide testcenter Østerild mod nord møder skarp kritik i byrådet i Thisted. SF mener, at man bør forvise EDF og Envision, hvis der mangler plads: "Jeg vil ikke være med til at ekspropriere danskere på grund af udenlandske selskaber," siger lokalpolitiker.

klimaforandringer co2 global opvamning brunkul

Jorden sætter varmerekord for tredje år i træk

Data fra internationale institutioner bekræfter, at 2016 var det varmeste år, der nogensinde er målt. Temperaturstigningerne betyder, at den globale opvarmning nærmer sig den nedre grænse, der blev vedtaget på klimatopmødet i Paris i 2015.

London

Usikkerheden stiger med hård kurs mod brexit

Storbritannien vil ikke søge mod at forblive en del af det indre marked, når man inden længe opsiger medlemskabet af EU. Det vil med al sandsynlighed ramme danske selskaber i energisektoren.