EnergiWatch
ANNONCE
Knud Steen Larsen, administrerende direktør i  Tre-for - ANDREASEN CARSTEN.jpg

Ewii hungrer efter mere vind

Vindambitionerne er store hos Ewii, der vil fordoble kapaciteten af vindmøllestrøm i porteføljen. Men direktøren fortæller, at det er vanskeligt at finde de rette projekter i Danmark, hvor modstanden er voksende, og selskabet kigger derfor mod nabolandene.

vis_strom_eon_uk_BiomassKw_StevensCroft2_72dpi.jpg

Salg og biomasse giver overraskelser i Dong-divisioner

Dong begynder nu at høste frugterne af konverteringer til biomasse. "Nu producerer (vi, red.) langt mere på biomasse end på kul, og det påvirker vores varmeindtjening positivt," forklarer finansdirektør Marianne Wiinholt.

dong avedøre kraftværk

Dong halverer driftsresultatet i første kvartal

Den danske energikæmpe spejler toplinjen fra sidste års første kvartal, men alligevel må man gå ind i 2017 med lavere resultat. Topchef Henrik Poulsen kalder resultatet "en god start på året."

biomasse kraftværk vis_strom_eon_uk_BiomassKw_StevensCroft1_72dpi.jpg

Energieksporten faldt sidste år

Nye tal viser, at den danske eksport af energiteknologi og -services tog et let fald i 2016. Danmark er dog stadig det EU-land, hvor den største andel af eksporten kommer fra energisektoren, og energiminister Lars Chr. Lilleholt tror på, at en ny eksportstrategi kan hjælpe virksomhederne fremad.

Jesper Hjulmand.jpg

Seas-Nve vokser med mere end 3.000 procent

"Det er sådan et regnskab, man normalvis kun kommer til at opleve at aflægge én gang i sit liv," forklarer direktør i Seas-Nve, som i dag kan præsentere et resultat, hvor bundlinjen klart overgår toplinjen. Bagsiden af sidste års store medalje er dog heller ikke til at tage fejl af.

Horns Rev.jpg

Markant profil forlader Vattenfall efter kun et år på toppost

Chefarkitekten for en aggressiv vækst i Danmark skal ikke længere stå i spidsen for Vattenfall herhjemme. "Der er god vind i sejlene, og derfor mener jeg, at det er det rigtige tidspunkt at stoppe på," forklarer Ole Bigum Nielsen. Hvad fremtiden bringer, ved han kke.

crescentino bioethanol ethanol novozymes 6.jpg

Langt om længe vrinsker Novozymes' væksthest

Langsomt men sikkert er enzymproducentens sats på andengenerations biobrændsler ved at materialisere sig i salgsvækst. Det markerer, hvad der nu ligner et vendepunkt for flere års skuffelser på det nye marked, forklarer Novozymes-topchef Peder Holk Nielsen.

vindmølle vindmøller lm vind ko.JPG

Ewii køber tre vindparker

Vindporteføljen hos Ewii bliver udvidet med tre nye vindmølleparker. En attraktiv investering, lyder det fra chef.

V126_20140110_IMG_0153.jpg

Vestas i svær balancegang i retssag mod kinesisk statsbank

Tungen skal være lige i munden hos den danske mølleproducent, der i øjeblikket skal håndtere et ønske om at vinde en større del af det kinesiske marked, men samtidig kæmper mod den kinesiske statsbank i retssalen, lyder vurderingen fra analytikere.

V112_nørhede-0257.jpg

Vestas-chef: Vi kan erobre Indien

Der er et godt stykke op til de førende konkurrenter i Indien, men det afholder ikke Vestas nye salgschef i regionen fra at spå om guldmedaljer og fortæller, at man ikke frygter de øvrige spillere på markedet.

vindmølle nabo

Vindmøller vrider Danmark skævt

Naboskabet til de danske vindmøller er tungt repræsenteret i de jyske kommuner og på øerne, mens flere kommuner på Sjælland ikke har en eneste vindmølle. "Det er utroligt svært for mig som politiker at overbevise borgerne, når industrien og udviklerne kommer anstigende med møller, der rækker næsten op til skyerne," siger en nordsjællandsk politiker.

GE 2.85-103 vindmøller.JPG

Anbefaling fra Energikommissionen får hug af vindbranchen

Vindbranchen er ikke enige med Energikommissionens anbefaling om at indføre en teknologineutral konkurrence. Her peger Vindmølleindustrien på, at årsagen til de store prisfald på havvind er kommet af konkurrence i teknologispecifikke udbud.