EnergiWatch

Lars Barfoed afviser habilitetsproblemer

Den nyudnævnte formand for Energinet.dk er også direktør i kommunikationsfirmaet Primetime, der har et energiselskab som kunde. Lars Barfoed afviser dog, at der vil opstå interessekonflikter.

Tidligere i dag kunne energiminister Lars Chr. Lilleholt melde ud, at Lars Barfoed vil overtage posten som formand i Energinet.dk fra Kim Andersen.

Lars Barfoed vil fortsætte i nuværende job som public affairs direktør i kommunikationsfirmaet Primetime, fortæller han til Ekstra Bladet. Men ifølge mediet har selskabet Primetime et energiselskab som kunde.

Direkte adspurgt om der ikke kunne opstå interessekonflikter, svarer Lars Barfoed, at i det omfang der vil være kunder med berøring til energiområdet, så vil det ikke være kunder, som han vil have noget med at gøre. Derfor vil der ikke være interessesammenfald, fortæller han til Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladet kan man på Primetimes hjemmeside se, at selskabet har SE, Syd Energi, som kunde.

"Jeg har i hvert fald ikke noget med Syd Energi at gøre. Jeg tror nok, at de har været kunde. Jeg ved ikke, om de er det på nuværende tidspunkt. De har i hvert fald ikke berøring med noget, som jeg har med at gøre. Det er en helt klar aftale, at hvis der er nogle kunder, som har berøring med det, som jeg skal lave i Energinet.dk, så er der vandtætte skotter mellem mig og den aktivitet," forsikrer Lars Barfoed til Ekstra Bladet.

Lars Barfoed bliver uventet ny formand for Energinet.dk

Regeringen vil hutle sig til lidt mere energiforskning

 

Forsiden lige nu

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Dansk Energi kræver politisk ro om grøn forskning

Forskning i nye rene energiformer skal have bedre langsigtede rammer, hvis Danmark stadig skal være med, mener Dansk Energi ovenpå FN-møde i Bonn. Mødet var et skridt i den rigtige retning, men der skal langt mere fart på, mener danske græsrødder.

Seneste Politik & Markeder

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere