ANNONCE
Lars Barfoed.jpg Foto: /ritzau/Janus Engel/

Lars Barfoed afviser habilitetsproblemer

Den nyudnævnte formand for Energinet.dk er også direktør i kommunikationsfirmaet Primetime, der har et energiselskab som kunde. Lars Barfoed afviser dog, at der vil opstå interessekonflikter.

AF

Tidligere i dag kunne energiminister Lars Chr. Lilleholt melde ud, at Lars Barfoed vil overtage posten som formand i Energinet.dk fra Kim Andersen.

Lars Barfoed vil fortsætte i nuværende job som public affairs direktør i kommunikationsfirmaet Primetime, fortæller han til Ekstra Bladet. Men ifølge mediet har selskabet Primetime et energiselskab som kunde.

Direkte adspurgt om der ikke kunne opstå interessekonflikter, svarer Lars Barfoed, at i det omfang der vil være kunder med berøring til energiområdet, så vil det ikke være kunder, som han vil have noget med at gøre. Derfor vil der ikke være interessesammenfald, fortæller han til Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladet kan man på Primetimes hjemmeside se, at selskabet har SE, Syd Energi, som kunde.

"Jeg har i hvert fald ikke noget med Syd Energi at gøre. Jeg tror nok, at de har været kunde. Jeg ved ikke, om de er det på nuværende tidspunkt. De har i hvert fald ikke berøring med noget, som jeg har med at gøre. Det er en helt klar aftale, at hvis der er nogle kunder, som har berøring med det, som jeg skal lave i Energinet.dk, så er der vandtætte skotter mellem mig og den aktivitet," forsikrer Lars Barfoed til Ekstra Bladet.

Lars Barfoed bliver uventet ny formand for Energinet.dk

Regeringen vil hutle sig til lidt mere energiforskning

 

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her