EnergiWatch

Energiminister: "Jeg tager kritikken til efterretning og tager den meget alvorligt"

Lars Christian Lilleholt (V) tager kritik fra Statsrevisorerne til sig i sag om energiselskabernes energispareindsats.

Lars Christian Lilleholt (V).

Energi-, forsynings- og klimaministeriet får kritik af Statsrevisorerne i forhold til de energibesparelser, der er foretaget over de senere år.

Ministeriet bærer en stor del af ansvaret for, at energiselskaber har sløset med milliarder af kroner, som er blevet brugt på energibesparelser.

Det vurderer Statsrevisorerne.

Det sker på baggrund af en beretning fra Rigsrevisionen, der har undersøgt energispareordning (ESO).

"Statsrevisorerne finder det meget utilfredsstillende, at Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet ikke har sikret, at de indberettede energibesparelser lever op til energispareordningens regler," skriver Statsrevisorerne.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) erkender udfordringerne med energiselskabernes energispareindsats.

"Jeg tager kritikken til efterretning og tager den meget alvorligt. En ordning af den her størrelse skal selvfølgelig have et tilsvarende tilsyn," siger han.

Rigsrevisionen er blevet bedt om at undersøge, hvorfor omkostningerne til energibesparelserne er steget væsentligt - cirka 25 procent i perioden 2010-2016. Desuden har der været mistanke om misbrug af ordningen.

"Statsrevisorerne finder det endvidere utilfredsstillende, at ministeriet ikke i tilstrækkelig grad har sikret, at energiselskaberne har realiseret energibesparelserne til færrest mulige omkostninger," skriver Statsrevisorerne.

Ministeren hæfter sig ved, at ministeriet allerede har gennemført tiltag, som skal rette op på problemet.

Blandt andet en skærpelse af kravene til energiselskabernes egenkontrol og dokumentation, siger ministeren. Han peger også på, at der er tilført 115 millioner kroner frem mod 2021 til at styrke kontrolindsatsen af ordningen.

/ritzau/

Rigsrevisionen revser ministeriet i sag om energispareordningen

Energitilsynet opretter center for energibesparelser

S kalder Lilleholt i samråd om energispareordning - igen

Energistyrelsen anmelder 10 selskaber for bedrageri

Forsiden lige nu

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Dansk Energi kræver politisk ro om grøn forskning

Forskning i nye rene energiformer skal have bedre langsigtede rammer, hvis Danmark stadig skal være med, mener Dansk Energi ovenpå FN-møde i Bonn. Mødet var et skridt i den rigtige retning, men der skal langt mere fart på, mener danske græsrødder.

Seneste Politik & Markeder

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere