EnergiWatch

Daimler, BMW og VW går sammen for at undgå dieselforbud

For at undgå et forbud mod dieselbiler i byer, er de tre store tyske bilproducenter gået sammen om at opdatere over fem millioner dieselbilers software. Det skal mindske udledningen af skadelige stoffer.

På et krisemøde i Berlin onsdag blev der indgået en pagt. I den er de tre store tyske bilproducenter Daimler, BMW Volkswagen (VW).

Pagten er en reaktion på, at de tyske bystater overvejer at forbyde dieselbiler.

Det skriver Bloomberg.

For at undgå et forbud har de tre bilproducenter lovet at opdatere over fem millioner dieselbilers software. Det skal mindske udledningen af skadelig stoffer fra bilernes udstødning.

Herudover skal de tre selskaber betale og stå for en række initiativer, som skal få ejerne af ældre dieselbiler til at skifte dem ud med nyere og mere miljøvenlige bilmodeller.

Tilstede på mødet var de tre magtfulde bilproducenter og den tyske regering.

Krisemødet er et resultat af den såkaldte dieselskandale, som startede tilbage i 2015, hvor det kom frem, at flere tyske bilproducenter bevidst havde manipuleret med deres bilers software, så de fremstod mere miljøvenlige i test for udledning af skadelige stoffer..

Skandalen ramte især VW, da det kom frem, at bilfabrikanten havde installeret det ulovlige software i omkring 11 millioner dieselbiler på verdensplan.

Resultatet blev bl.a. flere milliardbøder til koncernen og direktørens afgang samt et styrtdyk i aktiekursen.

Tyske bilproducenter skal opdatere 5,3 millioner dieselbiler

Medie: Volkswagen har misbrugt milliardlån fra EU til at snyde med dieselbiler

Storbritannien vil forbyde benzin- og dieselbiler fra 2040

VW indgår forlig i USA om dieselskandale

Forsiden lige nu

Statoil tildeler olie-kontrakter for milliarder

Olieselskabet Statoil har tildelt tre kontrakter til tre forskellige leverandører til en samlet værdi af otte mia. norske kr. Den ene af aftalerne går til Aker Solutions, som for nylig landede en stor kontrakt med Maersk Drilling.

Vestas fusionerer europæiske salgskontorer

Den danske mølleproducent har besluttet sig for at smelte de to salgsenheder for Nordeuropa og Centraleuropa sammen. Det betyder et farvel til Klaus Steen Mortensen, der er chef for Vestas i Nordeuropa.

Seneste Politik & Markeder

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere