EnergiWatch

Tyske bilproducenter skal opdatere 5,3 millioner dieselbiler

For at mindske forurening og undgå forbud vil tyske bilfirmaer opdatere millioner af biler, skriver Reuters.

Tyskland har indgået en aftale med landets bilproducenter om at opdatere over fem millioner dieselbilers software, så deres udstødning bliver mindre skadelig.

Det skriver Reuters, der citerer Tysklands transportminister Alexander Dobrindt.

Den tyske regering siger samtidig, at den vil kæmpe imod forbud mod dieselbiler i byer.

Bilfabrikanterne skal samtidig stå for og betale for initiativer, der får ejere af ældre dieselbiler til at skifte til nyere modeller med lavere udledning af skadelig stoffer i deres udstødning.

Det er resultatet af et krisemøde onsdag mellem den tyske regering og landets magtfulde bilproducenter.

Mødet skulle undgå, at tyske byer tager sagen i egen hånd og forbyder dieselbiler oven på den enorme skandale, der startede i 2015.

Her kom det frem, at flere tyske bilproducenter bevidst har manipuleret med deres biler, så de fremstod mere miljøvenlige under test.

Tyskland har ifølge Reuters fået advarsler fra EU om, at luftkvaliteten i landets byer er for dårlig. Folkestemningen er også ved at vende sig mod dieselbiler.

En undersøgelse foretaget af Greenpeace viser, at 57 procent af de adspurgte tyskere var for et forbud mod dieselbiler i byer, der kæmper med luftforurening.

Der er over 15 millioner dieselbiler på Tysklands veje og bilindustrien beskæftiger mere end 800.000 mennesker i landet.

"Bilindustrien er strategisk vigtig. Den må være stærkt og innovativ, men også ærlig."

"Det handler om at kritisere, hvad der skal kritiseres. Men at gøre det mens man husker, at det er en strategisk vigtigt industri for Tyskland," sagde den tyske kansler Angela Merkels talskvinde, Ulrike Demmer, mandag.

/ritzau/

Medie: Volkswagen har misbrugt milliardlån fra EU til at snyde med dieselbiler

Storbritannien vil forbyde benzin- og dieselbiler fra 2040

VW indgår forlig i USA om dieselskandale

Anklage: Renault har fusket med forureningstest i 25 år

Forsiden lige nu

Statoil tildeler olie-kontrakter for milliarder

Olieselskabet Statoil har tildelt tre kontrakter til tre forskellige leverandører til en samlet værdi af otte mia. norske kr. Den ene af aftalerne går til Aker Solutions, som for nylig landede en stor kontrakt med Maersk Drilling.

Vestas fusionerer europæiske salgskontorer

Den danske mølleproducent har besluttet sig for at smelte de to salgsenheder for Nordeuropa og Centraleuropa sammen. Det betyder et farvel til Klaus Steen Mortensen, der er chef for Vestas i Nordeuropa.

Seneste Politik & Markeder

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere