EnergiWatch

Lokalpolitikere anede intet om tilladelse til oliesøgning

Nyheden om at et hollandsk firma er tæt på at få tilladelse til at søge efter olie på Lolland Falster kom som et chok for lokalpolitikerne.

Lokalpolitikerne på Lolland måtte læse i medierne, at det hollandske selskab Nail Resources skulle være tæt at få en tilladelse af Energistyrelsen til at undersøge Lolland-Falster for olie- og gasfremkomster. Lollands borgmester, Holger Skou Rasmussen (A), fortæller til mediet, at der var måbende blikke blandt lokalpolitikerne, da nyheden ramte dem, da de "anede intet om det."

Det skriver Altinget.

"Det undrer mig som borgmester, at de to berørte kommuner slet ikke er orienteret eller inddraget, før vi kan læse i medierne, at det er tæt på at blive besluttet," siger Holger Schou Rasmussen.

Det er energiministeren Lars Chr. Lilleholt, der skal give tilladelsen til Nail Resources, men ifølge Altinget vil det være "ilde set", hvis han gør det uden et flertal i Energi- Forsynings- og Klimaudvalget. Mediet rapporterer dog, at forventningen er, at der er et flertal for tilladelsen, selvom flere oppositionspartier på tirsdagens udvalgsmøde var imod.

Her er Alternativet og Enhedslisten imod, mens formanden for SF, Pia Olsen Dyhr, fortæller, at partiet er imod udvinding af gas og olie, men at SF støtter, at man leder efter og udnytter geotermisk energi.

Foruden tilladelsen til at lede efter olie og gas har hollænderne også fået lov til at indvinde geotermisk energi. Det betyder, at man vil undersøge muligheden for at pumpe varmt vand op fra undergrunden, som kan bruges til fjernvarme.

Nail Resources har ikke bedt om tilladelse til at lede efter den skifergas, som for nogle år siden medførte store protester ved en prøveboring i Dybvad i Vendsyssel.

Hollændere vil gøre nyt forsøg på at finde lollandsk olie

Hollændere satser på et olieeventyr på Lolland-Falster

Forsiden lige nu

Statoil tildeler olie-kontrakter for milliarder

Olieselskabet Statoil har tildelt tre kontrakter til tre forskellige leverandører til en samlet værdi af otte mia. norske kr. Den ene af aftalerne går til Aker Solutions, som for nylig landede en stor kontrakt med Maersk Drilling.

Vestas fusionerer europæiske salgskontorer

Den danske mølleproducent har besluttet sig for at smelte de to salgsenheder for Nordeuropa og Centraleuropa sammen. Det betyder et farvel til Klaus Steen Mortensen, der er chef for Vestas i Nordeuropa.

Seneste Politik & Markeder

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere