ANNONCE
POLFOTO_58389306.jpg Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Connie Hedegaard revser regeringen for at fravælge klima i ny strategi

Klimaforandringer er en af de største trusler, som driver millioner på flugt, siger kritikere, som dadler regeringen for at fravælge klimaet i en ny topfem.

AF JYLLANDS-POSTEN

Tidligere klimakommissær i EU, Connie Hedegaard (K), kritiserer, at regeringen helt har undladt at tage klimatruslen med i Danmarks første og længe ventede udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi, som blev offentliggjort onsdag. Den nye strategi udpeger fem topprioriteter for Danmark i det kommende år, og her er truslen fra klimaforandringerne fravalgt. Til gengæld har regeringen udpeget migration og kampen mod flygtningestrømme som en af de største udfordringer, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag.

"At en regering, der i hvert fald i ord gerne brander Danmark som en nation, der forstår klimatruslens alvor, kan skrive et helt kapitel om årsager til migration uden at nævne ordet klima en eneste gang, er så demonstrativt, at det ligner en bevidst udeladelse fra regeringens eller måske rettere udenrigsministerens side," siger Connie Hedegaard, der også er tidligere klima- og energiminister.

Samme kritik lyder fra flere organisationer, som peger på, at klimaforandringer allerede sender millioner af mennesker på flugt på grund af f.eks. tørke, oversvømmelser eller hungersnød.

Så sent som i sidste uge kritiserede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) den amerikanske præsident, Donald Trump, for at ville trække USA ud af den globale klimaaftale fra Paris i 2015, og i den nye strategi betegnes det amerikanske skridt som » yderst beklageligt«. Men i Danmark er klimaet ikke vigtigt nok til at komme i topfem, og det skyldes ifølge udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), at regeringen har valgt at fokusere på andre punkter. Men der er ikke tale om et fravalg af klima, siger han.

"Vi bidrager på rigtig, rigtig mange områder. Men det her er et spørgsmål om at fokusere ind," siger han.

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Jyllands-Posten ****

Lars Løkke: "Man kunne ønske, at I også stod for togdriften"

Energiminister vil af med afgift for 11 mia. kroner

Amerikansk milliardær giver FN millioner til klimakamp

Økonomisk strid spænder ben for EU og Kinas klimaerklæring

Modtag nyhedsbreve fra EnergiWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på EnergiWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her