EnergiWatch

Finansministeriet afviser Nyrups opsang om Dong

Finansministeriet mener, at Poul Nyrup skyder helt fejl med sin kritik af forløbet omkring salget af Dong.

Finansministeriet er helt uenig i den kradse kritik, som tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen retter mod ministeriet i magasinet Ræson.

Kritikken kommer oven på Rigsrevisionens rapport om salget af en større andel af Dong til Goldman Sachs i 2014.

Siden da er værdien af Dong steget markant, og Finansministeriet med den daværende finansminister, Bjarne Corydon (S), i spidsen er anklaget for at sælge alt for billigt.

En rapport fra Rigsrevisionen kritiserer Finansministeriet for ikke at have dokumenteret forløbet ordentligt. Blandt andet er Goldman Sachs' bud leveret mundtligt, og overvejelserne om salget er ikke dokumenteret.

I interviewet siger Poul Nyrup Rasmussen, at det ligner, at Finansministeriet har udøvet censur omkring fakta om sagen.

"Finansministeriet kan klart afvise, at vi over for Rigsrevisionen har "været fremme med den store censor-tuschpen" eller har mistet eller bortskaffet dokumenter. Som loven kræver, har Rigsrevisionen haft adgang til alle dokumenter i deres fulde omfang – også de dokumenter og passager, som Finansministeriet anser som fortrolige," skriver Finansministeriet i et svar til kritikken.

Ud over opfattet hemmeligholdelse af dokumenter anklager Poul Nyrup Rasmussen Finansministeriet for at have leveret et "totalt svigt" i forhold til at beskytte samfundets værdier.

Ifølge Poul Nyrup er alternativer til salget til Goldman Sachs ikke undersøgt ordentligt.

"Rigsrevisionens kritik af Finansministeriet går på, at der ifølge Rigsrevisionen burde være udarbejdet yderligere dokumenter i forbindelse med kapitaludvidelsen. Denne kritik tager Finansministeriet naturligvis til efterretning. Rigsrevisionen konkluderer dog samtidig, at buddet fra Goldman Sachs var det eneste, der kunne opfylde Dongs kapitalbehov," skriver Finansministeriet.

Poul Nyrup Rasmussens kritik kommer i et længere interview i Ræson, hvor Finansministeriet ikke er blevet hørt før udgivelsen.

"Finansministeriet er ikke blevet kontaktet i forbindelse med artiklen, og har dermed ikke haft mulighed for at svare på de meget grove anklager. Dette er i strid med god presseskik," skriver Finansministeriet.

Nyrup anklager finansministeriet for svigt i Dong-sag

Medie: Hemmeligholdelse af Dong-salg blev diskuteret før salg

Henrik Sass er tavs efter Dong-kritik fra Nyrup

Dong frikender Dong i Dong-sag

Forsiden lige nu

Brud og ulykke sender europæiske gaspriser i svingninger

Den voldsomme eksplosion på østrigsk gasanlæg og brud på en gasledning i Nordsøen har medført svingende energipriser i flere lande i løbet af denne uge. Reparation af gasledning i Nordsøen kan tage uger snarere end dage, lyder det fra operatøren Ineos.

København vil skabe energihub i ny havnebydel

30 virksomheder skal flytte ind i et nyt fællesskab i Nordhavnen i København. Det bliver til det nye EnergyLab Nordhavn, som får fokus på fokus på bæredygtig byudvikling og energiløsninger.

Seneste Politik & Markeder

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere